Кафето става допинг от 2018 година

OFFNews 03 март 2017 в 16:53 6981 7

Кофеинът вероятно ще попълни списъка на забранените вещества с решение на международната антидопингова агенция WADA от 2018 година. Това разкри шефът на руската Федерална медицинско-биологична агенция Владимир Уйба, съобщи ТАСС..

"В листата на WADA, например, ще влезе кофеинът. Ако той попадне в забранения списък, просто спортистите трябва да спрат да пият кафе и други продукти с кофеин", заяви той. Уйба добави, че решението ще бъде взето в края на годината.

Както е известно, списъкът се обновява всяка година. Така през януари миналата година на спортисти беше забранен мелдоният, в резултата на което избухна скандалът с употребата на допинг сред стотици руски спортисти. Така Москва започна строго да контролира употребата на препарата.

Мелдоният е включен и в списъка за 2017 година. Най-известната жертва на този допинг може би беше тенис звездата Маша Шарапова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12688

6

Emil Kasamakov

03.03 2017 в 22:25

Бе, не се ли усещате, че е фалшива новина? Преди 2 месеца докладите казаха, че руските спортисти са смесвали урината с разтворимо кафе и сол. И сега руснаците пускат фишеци в отговор.

Спортистите отдавна се тестват за кафеин, дори и в момента. Той беше забранен преди много време, но от над 10 години е разрешен. Много е трудно да се хване системно използване. Първо, той се обработва по различен начин от различните хора, и второ действа за кратко - около час. Освен това е социално приемлив - куцо и сакато ежедневно пие кафе.

Не се хващайте на всяка измишльотина, особено от заинтересовани източници! Мислете малко!

12270

5

HristoSliven

03.03 2017 в 20:05

Даааа...от "когато свят светува" кафето (и чая!?) е използвано под някаква форма (постепенно - цел свят!) и това е приемано за нормално! По същото време , на някой им е "идвало отвътре" да се шиба@ с други от техния пол и ....това не е приемано за нормално!
По наше време обаче , съвсем в духа на толерастията , ще стане ненормално да се пие кафе , но ще е нормално да си ....съединител?!
И...какво да обясним на децата си , че е нормално - да се пие кафе , или да се мине "в ляво"?

77927

2

El Commandante

03.03 2017 в 17:34

Кафето става допинг, за сметка на това еднополовия секс остава с списъка на позволените стимуланти...