Путин обяви война на употребата на допинг в руския спорт

OFFNews 01 март 2017 в 13:01 2708 1

Президентът на Русия Владимир Путин обяви началото на голяма битка с употребата на допинг.

Думите му идват като отговор на обвиненията, че страната е изградила държавна система за употреба и прикриване на използването на забранени вещества, а руските спортисти са под постоянната заплаха да бъдат спрени от участие в международни състезания.

Основните доказателства дойдоха от доклада на независимата комисия "Макларън" към Световната антидопингова агенция.

Редица шампионати бяха отнети от Русия, под заплаха беше поставено и домакинството на Мондиал 2018. Всичко това е разтревожило сериозно Владимир Путин.

"В работата на комисията може да има пропуски и преувеличени изводи, но ние трябва да се вслушаме в тях. Трябва да изпълним указанията на Световната антидопингова агенция! Защото, трябва да си признаем, имаме съвсем достоверни и доказани случаи на употреба на допинг от страна на наши спортисти.

Това е абсолютно неприемливо и означава, че съществуващата система за контрол в Русия не работи, но вината за това не е на държавата. В Русия никога не е имало и се надявам и да няма държавна политика за подкрепа на допинга. Напротив, ще има само борба с допинга", каза Путин на съвещание по въпросите на подготовката за зимната Универсиада в Красноярск през 2019 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови