Великият Фелпс: Никога не съм се състезавал в чист от допинг спорт

OFFNews 01 март 2017 в 23:05 5427 1

Никога не съм имал чувството, че се състезавам в изцяло чист от допинг спорт. Това заяви най-успешният плувец за всички времена Майкъл Фелпс. Американецът има 23 златни и общо 28 медали от Олимпиади!

На среща в Белия дом той призова за по-спешни мерки в битката с дрогата в спорта. Правителството на САЩ е на практика основател на световната антидопингова агенция WADA и увеличава парите за организацията непрекъснато.

"Не вярвам, че на международно поле съм се състезавал срещу изцяло чисти съперници. Никога не съм го чувствал. Съмнявал съм се в някои от тях и тези съмнения са се доказвали понякога", каза великанът Фелпс.

Самият Фелпс изживя срама да бъде заловен с марихуана през 2009 година. После мина през ада на проверките за допинг. Плувецът беше тестван 13 пъти преди Рио, често без предупреждение. За сравнение - 1913 атлети от 10 рискови спорта не бяха проверени нито веднъж.

"Понякога е доста дразнещо да те събудят в 6 часа сутринта за тест. Но го правиш, за да знаеш, че всичко е честно. Иска ми се да го кажа и за всеки един друг атлет по света", каза Майкъл Фелпс пред законодателите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!