Испанският футбол ще стачкува от 16 май, Ла Лига може да остане без шампион

ОFFNews 07 май 2015 в 10:11 14251 0

Испанският футбол ще стачкува от 16 май. Нито един от мачовете от първа и втора дивизия на първенството няма да се изиграе, пише Би Би Си.

Причината е приемането на закон от испанския парламент, който урежда телевизионните права, но не по начина, който Испанската футболна федерация иска.

По информация на Goal.com според старите правила хегемоните на испанския футбол Реал Мадрид и Барселона са получавали 3 пъти повече пари от останалите клубове в елитното първенство, както и сами са решавали за разпределението на своите телевизионни права.

Сега испанското правителство е решило да раздели по равно 50% от телевизионните права към всички испански тимове от Примера дивисион.

Законът официално не е гласуван в испанския парламент, но от Испанската футболна федерация вчера обявиха, че след съгласуване с играчи и отбори, последните два кръга на първенствата няма да се играят.

Прекъсването на първенството идва в сублимен за испанския футбол момент. Първите два отбора в таблицата са Барселона и Реал Мадрид, като ги разделят само две точки.

До края на кампанията остават три кръга, които трябва да определят носителя на титлата за този сезон. С обявяването на стачката крал на футбола в Испания тази година може и да не видим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови