Ирландски пилоти купонясват във въздуха (видео)

Оставят самолета без управление за няколко минути

OFFNEWS 27 юни 2016 в 14:43 2960 1

Уникална тръпка усетиха ирландски запалянковци, пътуващи към Франция за мача на любимците си срещу домакините. За пръв, а и вероятно за последен път, на тези пасажери им се случва да летят в самолет оставен буквално на самотек.

Машината, наета за чартърен полет, си летяла по маршрута към Лион, а феновете си пийвали, пеели и изобщо се забавлявали. Изведнъж пред тях се появил капитанът на самолета Грег Браун, следван от помощника си Гари Брийн. Стюардесите изтръпнали, но бързо се взели в ръце.

Капитанът бил облечен с фланелка на ирланския национален отбор върху пилотската униформа, попял с агитката, поинтересувал се добре ли са всички, след което отново заел мястото си в кабината.

Видео от случката разпространи ирландският диджей Деклан Пиърс, който бил запознат предварително с намеренията на пилотите, които познавал отпреди. Според твърденията на Пиърс, капитан Браун още на летището му казал: Нося си фланелка на отбора и като излетим ще си я облека. Иначе е абсолютно забранено да носим собствени дрехи на борда, освен униформата, но случаят го позволява. Когато кацнем ще я развея през прозореца."

Според твърденията на диджея, първия пилот на самолета бил "цапнал едно" още преди излитането. Жалко, че "детелините" отпаднаха, но пък от друга страна пътуването на връщане за групата фенове е било доста спокойно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови