Ейре изпусна Швеция на старта

Геният на Златан и автогол спасиха точката за скандинавците

OFFNEWS 13 юни 2016 в 20:56 3333 0

Отборът на Ейре пропусна да се поздрави с победа на старта на Евро 2016. Момчетата на треньора Мартин О'Нийл изиграха отличен мач срещу Швеция, но нелеп автогол в края позволи на Златан Ибрахимович и компания да стигнат до 1:1 в двубоя от група Е, изигран на "Стад дьо Франс" в Париж.

Ирландците имаха игрово превъзходство през първото полувреме, но не успяха да отбележат гол, като с пропуски се отличиха Джон О'Шей, а Джеф Хендрик нацели греда. След почивката добрата игра на водения от Мартин О'Нийл тим продължи и се материализира още в 48-ата минута. Тогава Шеймъс Коулман направи страхотен рейд отдясно, успя да центрира и Уес Хулахан хвана топката от ждроб, за да прониже мрежата на Исаксон с удар от 12 метра - 1:0 за Ейре.


Попадението подейства отрезвяващо за шведите, които до този момент подхождаха доста високомерно. Още в следващата минута скандинавците можеха да изравнят, след като Кларк едва не си отбеляза автогол. В 59-ата минута звездата на "тре кронур" Златан Ибрахимович пробва едно от марковите си акробатични изпълнения след центриране в наказателното поле, но топката мина встрани от вратата.


В 71-ата минута Златан се превърна в герой за Швеция, след като принуди Кларк да си отбележи автогол от втори опит. Мегазвездата нахлу отляво, центрира остро в наказателното поле и Кларк в опита си да изчисти, прати топката с глава в мрежата зад Рандолф. До края двата тима играха по-предпазливо и резултатът се запази. Шведите могат да бъдат по-доволни, тъй като спечелиха точка без отправен точен удар към вратата на Ейре.

На трибуните на "Стад дьо Франс" беше и президентът на БФС Борислав Михайлов. Бившият вратар бе в компанията бившия шеф на немския футбол Волфган Нирсбах, като двамата демонстрираха добро настроение.

Ейре - Швеция 1:1
1:0 - Хулахан (48)
1:1 - Кларк (71-автогол)

Ейре: Рандолф, Коулман, Кларк, О'Шей, Брейди, Уилън, Маккарти (85-Макгийди), Хендрик, Хулахан (77-Кийн), Уолтърс (63-Макклийн), Лонг.

Швеция: Исаксон, Лустиг (44-Йохансон) , Линдельоф, Гранквист, Олсон, Левицки (86-Екдал) , Шелстрьом, Ларсон, Форсберг, Берг (59-Гуидети), Ибрахимович.

Жълти картони: Маккарти, Уилън (E), Линдельоф (Ш)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!