Игри и забавления в Борисовата по повод Световния ден на скаутското движение

OFFNews 20 февруари 2016 в 11:15 5809 0

На 21 февруари от 14:00 часа в Борисовата градина Националната скаутска организация на България (НСОБ) ще отбележи Световния ден на скаутското движение – 22 февруари.

Присъстващите на събитието ще имат възможността да се запознаят с това какво правят скаутите, да вземат участие в някои от техните игри, да получат ценни съвети и умения как да си подредят раницата за поход или лагер, какво да си носят на излет, как да връзват възли, как да се ориентират в гората, както и много други полезни неща.

Скаутските игри включват типични неща за всеки скаут: кодиране и разкодиране на съощения, използване на морзовата азбука, ориентиране с карта, вървене по азимут, работа с въже. Те развиват уменията на човек да работи в екип, да взима бързи и правилни решения, да съумява да бъде максимално полезен на другите. Основната цел им е да дават кураж, опит и знания на човек за най-правилна реакция при екстремни ситуации.


НСОБ е неправителствена и нестопанска организация с идеална цел - развиване на скаутската иея в България. Работата им с деца започва от 8-годишна възраст, като се разделя на три възрастови групи: вълчета и пчелички (от 8 до 12 г.), скаути (от 12 до 18 г.) и роувъри и водачи (от 18 г. нагоре).

"Мисията ни е да допринесем за развитието на физически, духовни, интелектуални и обществени качества у младия човек. Да помогнем за изграждането на по-добър свят, където хората са отговорни личности и играят конструктивна роля в обществото", споделя от организацията.

Скаутското движение е основано от Лорд Робърт Бейдън-Пауел във Великобритания през 1907 г., като в България то навлиза след 1911 г. Днес скаутите наброяват над 28 милиона души от всякакви възрасти в 216 страни по света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови