Играете ли фрескобол?

OFFNews 27 август 2015 в 14:22 5364 2

След почти половин година изключително внимателно проучване, търсене на подходящи материали и тестване на малки занаятчийски студия във Финландия, Великобритания, Израел, Испания, България и САЩ, семейната компания "yamabahari" представя новия си продукт - ръчно изработени дървени ракети за страхотната игра фрескобол.

"Открихме най-добрите възможни материали, за да създадем уникален продукт. Направени са от американски орех и европейски клен. Във всяка ракета ще откриете невероятно внимание към всеки детайл. "Тези ракети ни накараха да се влюбим в играта фрескобол и да я играем почти всеки ден," разказват Силвия и Константин Вълкови, създатели на компанията "yamabahari", която стартира тази година.

Историята на играта фрескобол започва в средата на 40-те в Рио де Жанейро на небезизвестния плаж Копакабана. Или на Ипанема, местните жители все още спорят кой държи първенството.

"Страхотна е за раздвижване на тялото. Участват и горните, и долните крайници, да не говорим за мозъка. Ние играем фрескобол, за да си починем, да премахнем стреса и да се забавляваме с приятелите", коментират запалени играчи на фрескобол от Рио.

Фрескоболът може да се играе на открито навсякъде - на плажа, на улицата, в парка, в градината, в двора на къщата.

Първоначално фрескобол се играе с дървени ракети, недотам съвършени като днешните, и с обикновени тенис топки. Днес ирата фрескобол е позната навсякъде по света, някъде се среща и под други имена. Този забавен спорт е популярен не само в Бразилия, но и Гърция, Италия, Франция, Австралия, САЩ, Нова Зеландия. Някой я наричат просто фрескобол, други маткот, кадима, смашбол. Каквото и да е името, спортът е изцяло за забавление без силен състезателен елемент.

Правилата? Те са изключително лесни - двама души, застанали един срещу друг, трябва да ударят топката възможно най-много без тя да падне на земята. С други думи, човекът срещу вас не е опонент, съперник, той е ваш партньор. Заставате на 5-6 метра един от друг и сте готови за игра. Колкото по-добре поддържате партньора си, толкова по-дълго ще играете. Забравете за точките, помнете само забавлението.

Рекламна публикация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!