Григор Димитров срещу Гаел Монфис - тази вечер в "Арена Армеец"

OFFNews 28 ноември 2015 в 09:00 3248 0

Тази вечер най-добрият роден тенисист Григор Димитров излиза срещу 24-тия в ранглистата на ATP Гаел Монфис в демонстративен мач на българска земя - в зала "Арена Армеец" в столицата. Началният час на мача е 20:00.

"Никога не съм си представял, че ще можем да направим подобно нещо в България. Нямам търпение да се срещна с българската публика", коментира Димитров преди срещата.

Мачът ще се проведе по регламент 2 от 3 сета и логично няма да носи точки за ранглистата, но въпреки това организаторите обещават тенис на най-високо ниво. Всички български тенис фенове също очакват шоу, тъй като един срещу друг излизат двама от най-атрактивните играчи в ATP.

Гришо пристигна в България в четвъртък вечерта, докато Монфис кацна вчера по обяд.

"Надявам да осигурим незабравимо изживяване на хората. Знам много неща за България от Григор, но ще разгледам столицата ви, за да придобия и лични впечатления. Не ме посреща много хубаво време, но това не ме притеснява. Дали ще направим сериозен мач или ще се забавляваме? Според мен ще е смесица между двете. Ще играем на пълни обороти. За Григор означава много да играе тук. Той иска да покаже какво е истински тенис, но, разбира се, ще направим и малко шоу. Това е гарантирано", заяви французинът пред журналисти на летището веднага след като пристигна в София.

За двамата играчи:

Гаел Монфис е на 29 години. Най-високото му класиране в ранглистата е 7-мо място през 2011 г. Французинът е професионалист от 2011 г. Има 5 кариерни титли, като 4 от тях са на хард корт в зала.

Григор Димитров се изкачи до номер 8 в световната ранглиста след миналогодишния си полуфинал на Уимбълдън. Димитров е на 24 години, играе в професионалната верига от 2008 година. До момента първата ракета на България има спечелени 4 титли от ATP.

В двубоите помежду им от 2011 г. насам Монфис има три успеха, докато Димитров има една служебна победа след отказване на френския му противник в първия сет на мача през април 2014 г. в Букурещ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews