Григор Димитров се изправя срещу световния №1 на 1/4 финала в Австралия

Александра Маркарян 20 януари 2014 в 09:20 3696 3

Най-силният български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу световния №1 Рафаел Надал в четвъртфинален мач на Australian Open.
Най-силният български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу световния №1 Рафаел Надал в четвъртфинален мач на Australian Open.

Григор Димитров ще се изправи срещу световния №1 в тениса - Рафаел Надал - в четвъртфиналния си мач на Откритото първенство на Австралия. Мачът е в сряда на "Род Лейвър Арена".

Съперникът на най-силния български тенисист стана ясен, след като Надал се наложи със 7:6, 7:5, 7:6. над 16-ия в света японец Кеи Нишикори на приключилия преди минути осминафинален мач, продължил два часа и 16 минути.

Димитров стигна до четвъртфинала на турнир от Големия шлем за първи път в кариерата си след победи над испанеца Роберто Баутиста на осминафинал, 11-ия в света канадец Милош Раонич, Йен Сун-Лу (Тайван) и Брадли Клад (САЩ).

Той е първият българин, стигнал толкова далеч в турнир от Големия шлем. Той е и най-младият тенисист, който достига четвъртфинал в Австралия за последните две години.

С днешната си победа на осминафинала ракета №1 за България се изкачи до рекордното за кариерата му 19-о място в световната ранглиста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!