Григор Димитров е в третия кръг на Уимбълдън

OFFNews 01 юли 2015 в 15:54 1478 0

Снимка Grigor-Dimitrov.com/Facebook

Григор Димитров спечели мача си срещу Стив Джонсън (САЩ) във втория кръг на Уимбълдън със 7:6(8), 6:2, 7:6(2) въпреки грешни отсъждания на съдията, едно от които ощети българина в ключов момент от мача.

Първият сет беше много равностоен и завърши с тайбрек, който 24-годишният българин приключи с победа след 51 минути игра и резултат 7:6(8). След отиграване на Григор при 8:8 в тайбрека съдията погрешно отсъди аут. Системата показа, че топката е добра, но съдията изненадващо отсъди преиграване, въпреки че при прекъсването американецът нямаше и теоретичен шанс да достигне топката. Българинът оспори решението, но съдията беше непреклонен и в крайна сметка Гришо съумя да излезе от ситуацията с още две точки в своя полза и победа в сета.

Във втория сет качеството на играта на американеца рязко спадна, а българинът играеше все по-добре. Той започна с пробив сета, който затвърди и при подаването си за 2:0. Джонсън спечели само два гейма в сета, който приключи с резултат 6:2 за Димитров след 26 минути игра.

Джонсън се върна в мача в третия сет, когато Григор Димитров пропусна шанса си да пробие съперника в първия гейм, въпреки че поведе с 40:0. До края на сета нямаше пробив. При 4:4 и 40:40 Григор беше много близо до такъв, но Джонсън спаси подаването. Стигна се до тайбрек, спечелен безапелационно от Григор Димитров, който даде само 2 точки на съперника си.

Мачът на корт №2 в необичайно горещия ден в Лондон приключи след два часа и 1 минута игра. Двубоят между 11-ия в световната ранглиста Димитров и 52-рия Джонсън (25 г.) бе първият помежду им. Българинът стигна до втория кръг след победа в трисетов мач над 73-ия в света Федерико Делбонис (Аржентина). Съперникът на Димитров в третия кръг ще е 21-ият в схемата на турнира и 20-ият в света Ришар Гаске (Франция). Досега двамата са играли четири пъти помежду си - през 2011, 2012 и 2013 г. - и българинът няма нито една победа.

При жените и двете ни представителки в турнира - Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева - отпаднаха в първия кръг на турнира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови