Григор Димитров е на 1/2-финал в Истанбул

OFFNews 01 май 2015 в 18:57 6263 1

Григор Димитров е на 1/2-финал на турнира в Истанбул след победа над Иван Додиг.

23-годишният българин се наложи над 30-годишния хърватин с 6:4, 6:3 за час и 14 минути игра в мач, пълен с обрати, на турнира на червени кортове.

Първият сет започна със сервис гейм за Димитров и последвал пробив за него още във втория гейм. Той обаче веднага бе върнат от Додиг. Последва нов пробив за българина и резултатът вече бе 3:1 за 11-ия в света. Григор затвърди преднината си, спечелвайки следващия си сервис гейм за 4:1, но хърватинът също взе подаването си за 4:2. Следващият гейм донесе четвъртия пробив, този път за Додиг – 4:3, който спечели и подаването си изравни при 4:4. Гришо спечели с гейм на нула и отбеляза първия си ас за 5:4, след което направи нов пробив - петият в сета - и затвори гейма и сета при 6:4.

Вторият сет започна с разменени сервис геймове - 2:1 за хасковлията. Българинът спечели третия гейм на нула и направи първия пробив в сета и шестия в мача за 3:1. Гришо спечели категорично и следващия гейм на нула и отбеляза втория си ас в мача - 4:1. Следващият гейм беше за сервиращия Додиг. Седмият гейм донесе седмия пробив в мача - за хърватина, благодарение по-скоро на грешки на Димитров, отколкото на силна игра от съперника му - 4:3. С фантастична игра българинът веднага върна пробива - 5:3, след което взе и последния гейм за 6:3.

Иван Додиг е №107 в световната ранглиста, където Димитров заема 11-ото място. Григор и хърватинът са се срещали общо три пъти в официални мачове и във всички случаи българинът е излизал победител. За последно двамата са играли през 2012 година на "Мастърс"-а в Индиън Уелс, когато Димитров печели с 6:1, 6:4.

На 1/2-финала Григор Димитров ще срещне третият поставен в схемата и №23 в световната ранглиста Пабло Куевас (Аржентина) или Томас Белучи (Бразилия), който заема 74-ото място в света.

Полуфиналист е и поставеният под №1 в основната схема на турнира Роджър Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!