Гришо детронира шампиона и е на 1/4 финал в Монте Карло

Деян Спасов 16 април 2015 в 12:38 8700 2

Григор Димитров детронира шампиона от Монте Карло Стан Вавринка. Българинът победи категорично с 6:1, 6:2 швейцареца за по-малко от един час игра в мач от третия кръг на силния турнир от сериите „Мастърс 1000“.

Димитров игра почти безпогрешно, с много движение и достатъчно самочувствие. Вавринка изглеждаше скован и дори коментиращ мача журналист определи играта му като „странна“.

След отличната победа Григор чака на ¼ финал победителя от мача Роджър Федерер – Гаел Монфис, който започва веднага след мача им с Вавринка, отново на централния корт.


Мачът гейм по гейм:

Първи сет

Григор Димитров започва мача много добре и реализира бърз пробив. Родният тенисист затвърждава пробива, като взема и собствения си сервис гейм - 2:0.

Вавринка допуска още един пробив и резултатът е 3:0 за Григор след около само 10 минути игра.

След бърз гейм на нула резултатът вече е 4:0. Българинът играе със самочувствие и почти не бърка. Вавринка се затруднява, но в крайна сметка този път печели подаването си за 4:1.

При сервис гейма на Гришо този път Вавринка получава цели два шанса за пробив, но не се възползва и 23-годишният българин фиксира 5:1. Световният номер 7 и бивш №3 Вавринка сервира за оставане в сета.

Още един пробив за Григор Димитров и първият сет е затворен при категоричния резултат - 6:1.

Втори сет

Двамата тенисисти си разменят по един гейм - 1:1. В играта на Димитров продължава да се забелязва лекота, каквато сякаш отсъства при миналогодишния носител на титлата в турнира Вавринка.

2:1 за Гришо - труден гейм, но отново завършил с успех.

Пробив и 3:1 за първата българска ракета. Григор първо изпуска две точки за пробив, но след това при третата спечелва гейма. Вавринка започва да играе по-добре, но се нуждае от спешен пробив, ако иска да остане в мача. Такъв не става факт, Димитров записва 4:1

По един разменен гейм и 5:2. Вавринка отново сервира за оставане в сета, този път и за оставане в мача.

Мачът, започнал в 11.30 ч. българско време, приключи за по-малко от 60 минути.

До днес Григор Димитров и Стан Вавринка имаха три мача. 30-годишният швейцарец е печелил два от тях - през 2011 г. на твърда настилка и през 2013 г. - на клей. Последната победа обаче бе за 23-годишния Димитров, през 2014 г. на трева.

Българинът, който е поставен под №9 в основната схема на турнира, стигна до третия кръг на "Мастърса" в Монте Карло след победи над 28-ия в света Фабио Фонини във втория кръг и над бившия №7 Фернандо Вердаско в първия.

По-късно днес Григор Димитров ще изиграе и мач на двойки с партньора си Макс Мирни (Беларус) срещу поставените под №1 в основната схема на турнира Боб и Майк Брайън, които са №1 в световната ранглиста на двойки в момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!