Франция отново уби мечтата на България

Деян Спасов 08 януари 2016 в 19:17 5186 3

Снимка: Българска федерация по волейбол

Франция победи безапелационно България с 3:0 (25:19, 25:20, 25:15) в последния ни мач от олимпийските квалификации в зала "Макс Шмелинг" в Берлин.

Категоричният успех на "петлите" на старши треньора Лоран Тили изключи дори и теоритичните ни шансове за класиране на олимпиадата в Рио де Жанейро това лято. Само преди няколко месеца през октомври същият тим ни победи в героичен полуфинал от Евроволей 2015 в България.

Франция продължава напред в квалификациите заедно с Русия като полуфиналисти, излъчени от нашата група, докато Германия и Полша се класират от другата група. Първият отбор от тези четири ще спечели директен билет за олимпийските игри, докато 2-рия и 3-тия отиват на световни квалификации. 

Най-сериозно впечатление в състава на световния и европейски шампион Франция направиха по традиция посрещача Ървин Нгапет и диагоналът Антонен Рузие.

По всяка вероятност днешният мач пък беше последен за 38-годишния капитан Владимир Николов с фланелката на националния отбор на България. Той е част от него вече цели 16 години между 2000 и 2016 г.

Стартови състави:

България: Любомир Агонцев, Николай Учиков, Тодор Скримов, Мирослав Градинаров, Виктор Йосифов, Николай Николов - Владислав Иванов-либеро
Старши треньор: Пламен Константинов

Франция: Бенжамен Тонюти, Антонен Рузие, Ървин Нгапет, Кевин Тили, Кевин Льо Ру, Никола Льо Гоф - Женя Гребенников-либеро
Старши треньор: Лоран Тили

След мача старши треньорът Пламен Константинов заяви пред БНТ:

"Не трябва да се търсят оправдания. Не съм доволен от влагането в мача не само днес, а и вчера. Мисля, че изиграхме безумни мачове и вчера, и днес. Знаехме, че с Русия трябва да се борим за всеки гейм и въпреки това не влязохме в нито един момент в мача. Показахме прекалено голям респект към Русия и загубихме мача още "от съблекалнята". Днес резултатът е логичен, след като всичко беше изгубено. Не на всички хора в групата за тези олимпийски квалификации видях пламъка в очите, какъвто трябва да имаш когато участваш в тези квалификации. Всички хора, които дойдоа да ни гледат заслужаваха по-добро отношение, за което поднасяме нашите извинения."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!