Фъргюсън: Дайте "Златната топка" на Роналдо

OFFNEWS 31 октомври 2016 в 14:45 4023 0

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън посочи звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо като най-достоен носител на "Златната топка" за 2016 г.

Пред "Марка" прочутият треньор изразява мнение, че никой няма повече постижения през годината от бившия му любимец в състава на "червените дяволи". През отминалия сезон Роналдо вкара 51 гола, триумфира в Шампионската лига с Реал и на Евро 2016 с Португалия, макар да пропусна по-голямата част от финалния мач заради контузия.

Двамата най-големи конкуренти на Роналдо за ценния индивидуален трофея са Лионел Меси и Антоан Гризман.

"Не виждам кой от тях двамата има повече постижения през годината. Роналдо е непоклатим. Дори и от скамейката той оказа огромна подкрепа на Португалия да вдигне трофея във Франция. Беше великолепно", казва Фъргюсън, който привлече Роналдо в Манчестър Юнайтед пред 2003 г. На "Олд Трафорд" португалецът игра до 2009 г.

Оттогава е част от Реал Мадрид и по всичко изглежда, че това ще бъде последният клуб в кариерата на 31-годишният нападател.

"Наблюдавам го от 17-годишен. Израсна пред очите ми. Той е роден за величие. Постоянното му желание да върви напред е впечатляващо", завършва Фъргюсън, който е видял много във впечатляващата си кариера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!