Екстрадираха бивш вицепрезидент на ФИФА в САЩ, където ще бъде съден за корупция

OFFNews 14 януари 2016 в 14:14 3262 1

Алфредо Хавит

Бившият вицепрезидент на ФИФА Алфредo Хавит беше екстрадиран от Швейцария в САЩ, където започна дело по обвинение в корупция срещу него. Очаква се още утре Хавит да застане пред съда, съобщават световните спортни медии.

54-годишният бивш президент на северноамериканската конфедерация КОНКАКАФ е един от 16-те високопоставени служители във ФИФА, арестувани в началото на декември в Цюрих.

Хавит е един от най-приближените колеги на бившия президент на ФИФА Сеп Блатер. Хондурасецът е обвинен от американската прокуратура в получаване на финансови подкупи в размер на милиони долари във връзка с уреждането на телевизионни и рекламни права на регионални първенства и на срещи от световните квалификации.

В края на декември миналата година бившият президент на Южноамериканската футболна конфедерация Еухенио Фигередо беше екстрадиран от Швейцария в Уругвай и беше обвинен в измама и пране на пари - като част от корупционния скандал във ФИФА.

Очаква се присъдата на 83-годишният уругваец Фигередо. Ако той бъде признат за виновен, го грози наказание между 2 и 15 години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!