Джокович се ядоса заради гуруто

OFFNews 03 ноември 2016 в 15:50 3898 0

Световният номер 1 Новак Джокович се ядоса на медиите след публикациите, че е наел испанския духовен гуру Пепе Имас в опит да опази първото си място в ранглистата.

Лидерската позиция на Джокович е сериозно застрашена от намиращия се във възход британец Анди Мъри, който може да го свали от върха още на турнира "Мастърс" в Париж, който тече в момента. Във френската столица Джокович изненадващо дойде без треньорите си Борис Бекер и Мариан Вайда, но за сметка на това в ложата му седна въпросният испанец.

"Не е гуру, а е част от щаба ми. Пепе цял живот се е занимавал с тенис, има академия в Марбея и е работил с брат ми Марко. Цялата история е смешна, но не искам да я коментирам повече, за да не предизвиквам още спекулации по темата", каза Джокович в навечерието на двубоя му от третия кръг срещу Григор Димитров.

42-годишният Имас е бивш тенисист, почти непознат извън Испания, който веднъж стига втория кръг на "Ролан Гарос", а най-доброто му класиране в ранглистата е 167-о място. В испанския тенис го познават като симпатичен човек, който има доста странни идеи.

Присъствието му до Джокович може би е отговор на някои от последните събития около тенисист №1 в света. Смята се, че влиянието на Имас над Джокович датира не от това лято, а от по-отдавна, и той дори е бил част от екипа му, без да афишира присъствието си. Счита се, че влиянието му е и в основата на семейните проблеми на Джокера, нещо което той яростно отрича.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!