Джокович пречупи Федерер и спечели Уимбълдън

OFFNews 12 юли 2015 в 19:53 4534 2

Снимка Facebook, Wimbledon

ВСветовният №1 в тениса Новак Джокович защити титлата си на "Уимбълдън", след като се наложи в четири сета над втория в световната ранглиста Роджър Федерер.

Двамата изиграха изключително оспорван двубой, изпълнен с невероятни изпълнения, но в крайна сметка Ноле достигна до успех със 7:6(1), 6:7(10), 6:4, 6:3.

Срещата започна равностойно и в първия сет се стигна до тайбрек, в който Джокович доминираше и спечели със 7:1 точки и така поведе в мача.

Във втория отново нещата се решиха след тайбрек, като този път Федерер спечели с 12:10 точки и изравни резултата до 1-1 сета.

При 3:2 в полза на Джокович в третия сет двубоят бе прекъснат, заради дъжд. Малко по-късно битката бе подновена и сърбинът спечели тази част с 6:4.

В заключителната четвърта част Джокович стигна до пробив в петия гейм за 3:2, а малко по-късно и до три мачбола, възползвайки се още при първия от тях, за да триумфира с 6:3 и с титлата.

Все още съм жаден и мотивиран за победи, искам да играя. Мачове като този помагат", заяви след мача загубилият Федерер.

Във женския финал вчера световната номер едно Серина Уилиямс триумфира за шести път на Уимбълдън. Американката се справи с 6-4 6-4 с Гарбине Мугуруса, която пък дебютира на финал на турнир от големия шлем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!