Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Серина Уилямс надви Шарапова и е на финал на Уимбълдън

OFFNews 09 юли 2015 в 21:35 4308 2

Световната номер 1 Серина Уилямс се класира за финала на Уимбълдън за осми път в кариерата си, след като победи рускинята Мария Шарапова с 6:2, 6:4.

На последното стъпало преди титлата американката ще се изправи срещу дебютантката на подобна фаза в турнир от Големия шлем Гарбине Мугуруса, която по-рано днес победи Агнешка Радванка в три сета.

Днес Уилямс бе изключително мотивирана и агресивна на Централния корт, като на практика не остави шансове на своята съперничка и напълно заслужено победи.

Шарапова не успя да стигне до нито една възможност за пробив в целия двубой, докато Серина от своя страна постигна пет пробива за чистия успех, отнел час и 18 минути.

По този начин по-малката от сестрите Уилямс взе 17-та поредна победа срещу Шарапова и общо 18-та в 20 те им мача до този момент. На полуфинали от Големия шлем Серина Уилямс има 25 победи и само 3 загуби.

Шарапова от своя страна ще се завърне под №2 както в световната, така и в годишната ранглиста на WTA.
 В момента рускинята се намира под №4 в световната ранглиста и под №3 в класацията "Пътят към Сингапур", но независимо, че загуби днес Мария Шарапова ще бъде №2 в двете ранглисти, изоставайки единствено от Серина Уилямс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews