„Движение БГ”: Дебатът за пушенето гъделичка пороците на изнемощелия народ

Елица Мартинова 03 юни 2013 в 15:39 1567 3

Прошко Прошков, Снимка: БГНЕС

„С дебата около пушенето на обществени места кабинетът „Орешарски” само гъделичка пороците на изнемощелия български народ. Предложението е ретроградно и цели да отмести вниманието от важните въпроси”, заяви на пресконференция в понеделник Прошко Прошков от „Движение България на гражданите”.

По думите му предлаганата мярка цели да обърка хората, за да прикрие факта, че правителството не е програмно, а чисто партийно.

„Ние неслучайно заявихме, че ще бъде опозиция на този кабинет. Проблемът в него не са експертите а моделът, начинът, по който правителството бе съставено и подкрепено в парламента. То е заченато в грях, от утробата на старото номенклатурно управление”, смята Прошков.

От „Движение БГ” не оспорват факта, че в кабинета има безспорни експерти, но са категорични, че зад тях стоят партийни интереси.

Прошков подчерта, че правителството стартира с „безумия” – подкрепа за ДПС от страна на „Атака”, връщане на стария режим за пушенето и заявка за възобновяване на проекта „Белене”

„Неслучайно протестите вече не са срещу ЕРП-тата, а срещу политическия модел, срещу политическия картел. Кабинетът е подигравка с частта от българските граждани, които останаха непредставени в парламента. Категорично личи, че кабинетът няма желание за промени. То просто ще си разчисти кадри, за да намести свои, по-удобни личности и ще се опита да задържи напрежението”, изтъкна Прошко Прошков.

Петър Николов от "Движение БГ" съобщи, че партиятап рави анализ на незадоволителното си представяне на изборите. По думите му слабите резултати се дължат на факта, че ръководството не се е вслушало достатъчно в съображенията на областните ръководители.

От партията на Кунева обещаха да поправят грешката си и заявиха, че ще търсят диалог с гражданите, които в момента протестират срещу кабинета "Орешарски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!