И Кунева хвърля оставка

13 май 2013 в 15:25 18680 25

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС, Архив
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС, Архив

Лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева и цялото партийно ръководство хвърлиха оставки, след като не успяха да се класират за участие в парламента. Според ЦИК на база над 99% обработени протоколи формацията на бившия еврокомисар е получила 3,26% от гласовете.

Нашето ръководство взе решение да подаде остaвка. Следващата седмица този въпрос ще се разгледа на национално събрание, съобщи Кунева преди минути на пресконференция. Тя благодари на гласувалите за нейната формация, както и на всички гласоподаватели, отишли до урните на 12 май.

"Загубихме изборите. Загубихме, защото не успяхме да убедим достатъчно брой хора, че си струва да излезем и да гласуваме и най-вече, че си струва да гласуваме без манипулации, спокойно, добронамерено, без страх", заяви Меглена Кунева. Тя посочи финансирането като пример за нечестността на изборите. Достъпът до финансиране е изключително сериозен въпрос, заяви тя и припомни, че "България на гражданите" не получава субсидия.

 "Моята оценка е, че днес ние всички загубихме. Изгубихме възможността България да формира правителство с ясна управленска програма и политическа отговорност. Тази конфигурация днес възпроизвежда статуквото", посочи председателят на Движение България за гражданите.

Това е поредният лидер дясното политическо пространство, който взема решение за оставка. По-рано днес председателите на ДСБ и СДС Иван Костов и Емил Кабаиванов съобщиха, че се оттеглят от постовете си. Оставки хвърлиха и още двама членове на ръководството на ДСБ - Радан Кънев и Петър Москов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!