БФС: ЦСКА и "Локомотив" (София) могат да играят само при аматьорите

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2015 в 21:34 3640 4

Лицензионната комисия към Българския футболен съюз (БФС) пусна поредно съобщение, в което категорично обяви, че отборите на ЦСКА, "Локомотив" (София), Марек и Хасково имат право да участват единствено в аматьорските дивизии на българския футбол.

Днес се появиха спекулации, че има възможност тимът на ЦСКА за започне от „Б" група, но те бяха бързо опровергани.

Публикуваме цялото съобщение на Лицензионната комисия към Българския футболен съюз:

Във връзка със зачестилите съобщения и тиражирането на различни варианти относно получаването на лиценз за участието в професионалните футболни групи, уведомяваме всички заинтересовани лица за следното:

Лицензионната процедура за „А“ група за сезон 2015/2016 приключи. За предстоящия сезон лиценз за „А“ група са получили 10 клуба ( пет от тях по право поради получен лиценз за турнирите на УЕФА). Лиценз са получили футболните клубове, които са се класирали по спортни резултати в „А“ група и са покрили критериите за „А“ група съгласно Наредбата за национално клубно лицензиране.

Стандартната лицензионната процедура за „Б“ група за сезон 2015/2016 също е приключила. Лиценз е даден на 10 клуба, които са се класирали за участие в „Б“ група по спортни резултати и са покрили критериите за „Б“ група съгласно Наредбата за национално клубно лицензиране.

Към момента не е приключила процедурата по лицензиране по чл.15 и Анекс IV - получаване на специално разрешение за клубовете , които по спортни резултати са получили право на участие в „Б“ група. Тази процедура се отнася само до тези клубове и само за предстоящия сезон.

Клубовете, които по спортни резултати са придобили правото да участват в професионалните групи, но не са покрили критериите за лицензиране, имат право да участват в аматьорските групи. Тези клубове са: ПФК ЦСКА, ПФК Локомотив София, ПФК ‘’Марек 2010’’ и ПФК ‘’Хасково 2009’’. Към настоящия момент не съществува никаква възможност тези клубове да бъдат лицензирани, или отново да се стартира процедура по лицензиране, независимо дали тези клубове ще предприемат мерки по изпълнението на критериите.

За допълнителна яснота Лицензионната комисия обобщава, че нито един клуб не е получил и няма да получи лиценз, ако към 31 декември на предходната година е имал просрочени задължения по трансферни суми към футболни клубове, по трудови възнаграждения към регулирания персонал и по плащания към НАП, а към 31 март не ги погасил или разсрочил.

Контрола по спазването на правилата на Наредбите за лицензиране се осъществява от УЕФА, която е в правото си да прави внезапни проверки, като при нарушаването на кое и да е от правилата ще доведе до съответните санкции, включително отнемането на правото на БФС да лицензира футболните клубове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.06 2015 в 13:31

Е !! Нищо страшо. Много хора се потрудиха ЦСКА да стигне до това положение . Но каквото и да става то след 3 години ЦСКА пак ще бъде в А група , а до тогава даваме шанс на Левски да вземе поне една Купа. Щото после няма да може .

30.06 2015 в 09:13

Стига с този сайдеров. Този е привърженик единствено на белото и пурите. Гащник ямболски. Едно време домати и лук на вестник, сега самолети и 5 звездни хотели...
Ай сиктир!

30.06 2015 в 00:31

Абе, къде е Лупи? Към кое от ЦСКА-тата ще се закачи? Че какво е ЦСКА без Лупи?!?!?!?!

29.06 2015 в 23:39

Тоест чорбата да духа супата. Между другото - Сидеров бил цесекар. Омерзен съм.