Бербатов на "поправка" в икономически университет

OFFNews 11 септември 2015 в 11:40 4692 0

Бербоманията в съседна Гърция явно не спира само до футболните фенове. Родният футболист стана част от поправителен изпит в гръцки икономически университет, а на студентите им бе възложено да решат задача за заплатата на таланта.

Привличането в отбора на водещия нападател Димитър Бербатов предизвика фурор у феновете на солунския отбор, които не престават да изразяват възхищението си по различни начини, пише grreporter.info.

Един от тях очевидно е преподавателят по икономика в едноименния факултет на Демокритовия тракийски университет в Комотини Периклис Гокас, който вмъкна Бербатов в поправителната септемврийска изпитна сесия.

На изпита по макроикономическа теория той възложил на студентите си да изчислят предполагаемата заплата на нападателя. Казусът бил зададен по следния начин:

Ако W е заплатата на Бербатов в ПАОК, MPL е пределната стойностна производителност и P е нивото на цените, кое уравнение използва ПАОК, за да увеличи своите печалби?

Изпитът бил положен през изминалите дни и до момента не е ясно колко от студентите са го преминали успешно. Единственото сигурно е, че феновете на ПАОК сред тях са били приятно изненадани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!