Българският отбор от „Дакар” се прибира в сряда

Любомир Тодоров 17 януари 2012 в 20:19 3164 0

Българите при заминаването. Снимка: Сергей Антонов
Българите при заминаването. Снимка: Сергей Антонов

Българските пилоти на рали „Дакар” Петър Ценков и Младен Вачков и техният екип в състав Руси Русев, Руслан Трифонов, Димитър Ортаков и Стоян Драев се прибират от Южна Америка в сряда, 18 януари.

Нашите представители на митичното състезание трябва да кацнат на летище „София” в 22:55 часа с полет на „Луфтханза” от Франкфурт на Майн.

Петър Ценков за втора поредна година успя да завърши състезанието в класа на АТВ-тата. Софиянецът е единственият българин, пресичал финала на „Дакар”. Въпреки непрестанните технически проблеми Ценков зае 11-ото място в крайното класиране. В етапа на 11 януари от Икике до Арика в Чили Пепи записа рекордното в кариерата му шесто място. Другият ни представител на рали „Дакар” – Младен Вачков, започна отлично и завърши девети във втория етап от Санта Роса де ла Пампа до Сан Рафаел в Аржентина. Заради множество аварии и дефекти по неговото АТВ, пилотът от Троян беше спрян от съдийската комисия след седмия етап до Копиапо, защото беше пропуснал много повече от разрешените контролни точки.    

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!