България с три световни титли по кикбокс

OFFNews 31 октомври 2015 в 20:48 5488 0

Националният отбор на България към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай спечели три световни титли на провеждащия се в Сърбия световен форум по кикбокс, организиран от най-голямата световна кикбокс организация WAKO.

Българският отбор се представи с общо четиринадесет състезатели в различните стилове.

В най-тежкият стил на кикбокса К1 в категорията до 81 кг световен шампион стана Александър Петров. На финала той излезе срещу титуляра в категорията Аркадиус Казуба от Полша. 

Емануил Димитров стана световен шампион в стил киклайт контак до 79 кг. Във финалния си мач срещу Войчек Вишневски от Полша Димитров спечели убедително с 3:0 съдийски гласа.

Третият световен шампион е Дюк Нуамеруе, който дебютира в този стил, но благодарение на усилените си тренировки и желание за победа достигна до върха. Във финалният ден той се изправи срещу представителя от Турция Селман Юксел. 

Освен трите шампионски титли, отборът ни се връща от форума и с един вицесветовен шампион в лицето на Любомир Бакалски в стил киклайт контакт до 63 кг. Малко издръжливост не му достигна да грабне приза и загуби от съперника си от Франция Алан Берроу само с няколко точки разлика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!