България победи Португалия, Стоянов спаси дузпа на Роналдо

OFFNews 26 март 2016 в 08:12 6605 4

Снимка БГНЕС

Българският национален отбор победи с 1:0 при гостуването си на Португалия в приятелска среща,  която се игра в Лейрия.

Голът във вратата на португалците отбеляза Марселиньо, който изигра дебютния си мач с фланелката на българския национален отбор. През второто полувреме пък Владислав Стоянов спаси дузпа на Кристиано Роналдо. Той опази и поне още десетина опасни положения.

Мачът започна много трудно за българския отбор. Още с началния съдийски сигнал домакините започнаха да атакуват и в 3-та минута Луиш Нани беше изведен сам пред българската врата и стреля от воле. Последваха още три много опасни атаки на португалците, но Владислав Стоянов отново бе на висота.

Българският отбор за първи път затрудни съперника в 12-тата минута, когато центриране на Ивелин Попов завърши с ъглов удар. 

Само седем минути по-късно Марселиньо отбеляза победния гол. Той беше изведен с дълго подаване в наказателното поле на домакините, успя да се освободи от Пепе и Виейриня и с удар с левия крак от десетина метра изпрати топката в мрежата.

След гола португалците отново взеха инициативата и до 35-ата минута създадоха още положения. Стоянов спаси с една ръка много силен удар на Роналдо от фаул, а по-късно Нани два пъти пропусна. България имаше и отлична контраатака в 37-та минута, при която топката беше пусната успоредно на голлинията към засилилия се Ивелин Попов, но Пепе изчисти в последния момент.

В 65-та минута Николай Бодуров спря с ръка центриране на Елисеу и главният съдия Карлос Гомес отсъди дузпа. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който стреля в десния ъгъл, но Владислав Стоянов плонжира и с лявата си ръка успя да отбие удара на португалеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови