Арсенал изненада непобедимия Байерн (Мюнхен) (обзор)

Ивайло Анев 21 октомври 2015 в 11:21 1989 0

Арсенал запази шансовете си за класиране на осминафиналите в Шампионската лига, след като снощи победи Байерн (Мюнхен) с 2:0 на своя "Емирейтс".

Досега "баварците" не бяха само спечели и двете си предходни срещи в турнира, а също така има и 9 победи от 9 мача в Бундеслигата, където са еднолично на върха.

"Артилеристите" изиграха един от най-силните си мачове за сезона, въпреки че бяха доминирани от отбора на Пеп Гуардиола през по-голямата част от двубоя, успяха да измъкнат чист успех. Головете за лондончани отбелязаха Оливие Жиру (77') и Месут Йозил (90+4').

В другия мач от група "F", Олимпиакос се наложи като гост над Динамо (Загреб) с 1:0.

Испанският гранд Барселона продължава увереното си представяне в турнира. В мач от своята група "E", "каталунците" надиграха безпроблемно БАТЕ (Борисов) като гост с 2:0. И двата гола бяха дело на хърватския полузащитник Иван Ракитич.

В друг мач от същата група, Байер (Леверкузен) и Порто изиграха невероятен мач, но нито един от двата тима не успя да измъкне победата. На "БайАрена" двата тима завършиха при резултат 4:4.

Английският шампион Челси, пък, продължава да върви неубедително в Шампионската лига. Футболистите на Жозе Моуриньо не успяха да победят Динамо (Киев) като гост в нулево равенство. Водач в група "G" е отборът на Порто, който не срещна проблеми срещу Макаби (Тел Авив) и го победи като домакин с 2:0.

В група "H", Валенсия се наложи над Гент с 2:1, а Зенит победи Олимпик (Лион) с 3:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови