Армен Назарян: Борбата ни отива надолу

Деян Спасов 15 октомври 2015 в 15:10 3447 0

Армен Назарян. Снимка: www.bul-wrestling.org

"Нямаме качествени борци. Борбата отива надолу, а децата все по-малко искат да влизат в залата", заяви олимпийският шампион в борбата класически стил от Олимпиадата в Сидни през 2000 г. Армен Назарян.

Старши треньорът на националния ни отбор по класическа борба все участие в пресконференция в прес залата на националния стадион "Васил Левски" заедно с други големи български медалисти от Сидни - Тереза Маринова (троен скок - злато), Мария Гроздева (спортна стрелба - злато), Румяна Нейкова (гребане - сребро) и Серафим Бързаков (свободна борба - сребро).

"Излизаш от тепиха и никакъв не си. Децата предпочитат да учат. Трябва да се реши този проблем. Хората казват оставете ги тези простаци, вместо да се радват на световните и олимпийски шампиони. Тук никой не те зачита за жив.", заяви от своя страна Серафим Бързаков, като думите му бяха подкрепени от Тереза Маринова.

"Манталитетът на българина е малко изкривен. Трябва да се наблегне на спорта в университетите и училищата. Друг начин на виждам. Има си определени райони, където могат да се практикуват различни спортове. В малките населени места също трябва да се направи нещо.", добави Бързаков.

Големите ни спортисти, които бяха събрани да си спомнят за Олимпиадата преди 15 години не пропуснаха да поздравят волейболните национали за достигането има на 1/2 финал на Европейското първенство в София.

Мария Гроздева дори заяви, че има предчувствие, че възпитаниците на старши-треньора Пламен Константинов ще станат Европейски шампиони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!