6 прости съвета за успех във фитнеса

OFFNews 07 август 2022 в 18:26 1651 1

fitness
фитнес

Искате да се сдобиете с атлетична фигура, но досега не сте влизали във фитнес зала?

Нормално е да се чувствате притеснени и объркани, но с подходящите съвети ще бъдете подготвени за това, което ви очаква и ще влезете по-бързо във форма. Подбрахме за вас 6 прости правила, които ви гарантират успех във фитнес залата:

1. Включете анаболни добавки

Анаболните добавки са нужни за изграждане на мускулна маса. Приемат се по схема и в различни комбинации. Използват се предимно при силови тренировки когато целта е мускулен растеж и подобрена физическа издръжливост. Когато се използват правилно те могат да бъдат много полезни и да увеличат спортните постижения. За да изберете правилните анаболни добавки, доверете се на този уебсайт.

2. Хранете се правилно

Ако искате да постигнете мечтаната фигура, определено ще трябва да обърнете внимание на храненето си. То трябва да включва достатъчно витамини, минерали и протеини, необходими за правилния метаболизъм и мускулен растеж. Преди и след тренировка е важно да приемате достатъчно въглехидрати, тъй като те осигуряват енергия на тялото ви за да се справи с натоварването.

Полезните мазнини също са от голямо значение за правилната обмяна на веществата. След тренировка пък е важно да възстановите загубеният протеин. Това може да стане чрез храната или чрез прием на добавка, а най-добре и двете. Хапвайте повече плодове и зеленчуци, овесени ядки, киноа, боб, яйца, месо, риба, извара, авокадо, маслини, протеинови барове.

3. Осигурете си достатъчно сън

Пълноценния сън е много важен за представянето ви във фитнесa и за цялостното ви здраве. Ако не си почивате достатъчно, тялото ви ще се възстанови по-трудно след тренировка и няма да имате достатъчно енергия за да изпълнявате правилно упражненията.

Освен това липсата на сън се отразява зле на метаболизма и нивата на кръвната захар и инсулин. Това може да доведе до покачване на килограми, където най-малко желаете, а именно в областта на корема, както и до желание за нездравословни храни. Затова, уверете се, че имате поне 8 часа спокоен сън.

4. Включете както кардио, така и силови тренировки

Ако искате действителни резултати от вашите фитнес тренировки, добре е да включите както кардио упражнения, така
и такива с тежести.

Бягане, колоездене, скачане на въже, дори бързо ходене, са отлична кардио тренировка за изгаряне на калории и топене на мазнини. Упражненията с тежести пък помагат за изграждане на мускулна маса и повишаване на силата, така че и двете имат своето място в тренировъчната програма.

5. Тренирайте с приятел

Ако сте начинаещи във фитнес залата е нормално да сте притеснени в началото и това да се отрази на мотивацията ви.
Тренировките с приятел или близък човек ще ви помогнат да се отпуснете и да се почувствате по-уверени. Разбира се, важно е човекът също да има желание и воля за тренировки, тъй като в противен случай може да ви повлияе негативно.

6. Бъдете последователни

Ако тренирате само от време, едва ли ще видите реални резултати. Но ако направите фитнеса редовна част от ежедневието си, то със сигурност ще подобрите както фигурата, така и здравето си.

Опитайте се да създадете график и се придържайте към него. Не се отчайвайте ако резултатите се бавят, а помислите какво може да подобрите от към тренировки, хранене, добавки и бъдете търпеливи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11024

1

Комита

09.08 2022 в 20:16

OFFNews! Престъпление е да рекламирате стероиди със съмнителен произход, които дългосрочно увреждат здравето на деца и младежи.

Върнете парите на менделеевците от anabol.bg и се извинете на аудиторията, или след време ще надграждате започнатото с линк към heroin.bg

It's all up to you...
 
X

Да помогнем на украинските деца!