Рони О'Съливън е "Шампион на шампионите"

OFFNews 11 ноември 2018 в 23:57 5506 1

Суперзведата на снукъра Рони О'Съливън спечели турнира "Шампион на шампионите" в Ковънтри, след като победи с 10-9 фрейма Кайрън Уилсън в драматичен финал. Титлата е трета в кариерата на Рони О'Съливън, който преди това спечели надпреварата през 2013 и 2014 година, а през 2016 и 2017 година стигна до финал, но загуби.

Уилсън изоставаше с 5:8, но успя да обърне до 9:8 в своя полза и беше близо до спечелване на 18-ия фрейм, но Рони О'Съливън се върна в играта доведе финала до решителен 19-и фрейм.

Първият шанс в заключителната партия се откри пред О'Съливан, но той не можа да вкара червена от близка дистанция, долепена до горния борд, при което отстъпи реда на съперника си. Уилсън стана жертва на нелеп флук, когато "влезе в групата", но пък Рони направи нов жесток пропуск и не пое инициативата.

Напрежението очевидно взимаше връх в залата, защото Уилсън се върна край сукното и пак не можа да отбележи червена, като дори я заложи между челюстите на горния десен джоб. По изумителен начин обратите продължиха, защото О'Съливан направи фаул, докосвайки долепена до къс борд червена с елечето си - 5 точки за противника.

Уилсън направи ниско качествен сейфти удар и остави налична червена за Ракетата, а той се отнесе отговорно и концентрирано към следващите два-три удара, за които се изискваше максимална прецизност. Също така му се получи и вторичният разбиващ удар, а оттам нататък визитата му вървеше гладко. Той завърши по шампионски с 11-ия си сенчъри брейк в турнира на стойност 110 за крайната победа с 10:9 и третата титла от "Шампион на шампионите".

42-годишният англичанин спечели втора титла за сезона лед тази от Шанхай, а към нея прибави и чек за 100 000 лири.
"Страхотно чувство е да спечелиш трофей. Очаквам голямо бъдеще за Кайрън. Той има правилната настройка, обича играта и един ден ще стане световен шампион", коментира Рони О'Съливън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

1

Лопе де Вега

16.11 2018 в 08:00

Тежък мач, голям снукър въпреки многото грешки. На Рони - честито! Уилсън е бъдещото чудовище, изяждащото всеки, изпречил се пред него край голямата зелена маса.