Още едно голямо име отпадна в първия кръг на световното по снукър

OFFNews 25 април 2018 в 12:11 2907 0

Снимка worldsnooker.com

Световният шампион за 2015 година Стюърт Бингам е поредното голямо име, което отпадна в първия кръг на световното първенство по снукър шефийлдския театър "Крусибъл". 

Той отстъпи със 7:10 фрейма срещу квалификанта Джак Лисовски, който записа най-успешното си представяне на световно първенство. 26-годишният англичанин стига едва за втори път стигна до основната схема в турнира. Лисовски има едно отпадане през 2013 година и шест пъти губеше в квалификациите.

Отпадането на Бингъм означава, че още на старта си тръгва още един бивш световен шампион. Както е известно, действащият първенец и трикратен победител в турнира Марк Селби беше елиминиран с 10:4 от Джо Пери.

Така в схемата на турнира остават само четирима носители на най-големия приз. Петкратният първенец в "Крусибъл" Рони О'Съливан вече се класира за втория кръг, където ще срещне Алистър Картър, срещу когото няма загуба на световно и има два спечелени финала.

Останалите шампиони, които още са в надпреварата са Марк Уилямс, Нийл Робъртсън и Джон Хигинс. Магьосникът започва участието си в сряда, докато Робъртсън е в тежка ситуация, след като изостава с 3:6 от квалификанта Робърт Милкинс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови