Пет града домакинстват на кампанията 'Избери снукъра'

OFFNews Последна промяна на 03 септември 2018 в 16:09 3043 0

Българската федерация по снукър започна втория сезон на кампанията "Избери снукъра", която ще се проведе в пет различни града в страната между 3 и 12 септември. Целта на проекта е да се популяризира играта като спорт и средство за превенция на рисково поведение на младите хора.

Кампанията стартира в Кюстендил (3-4 септември), след което продължава в Петрич (5-6 септември), София (7-8 септември), Враца (9-10 септември) и Пловдив (11-12 септември). Във всеки един от изброените градове ще има инсталирана снукър маса на открито в центъра на града, където всеки ще може да се запише и да участва в тренировките, и демонстрациите заедно с първия лицензиран треньор в България Братислав Кръстев.

Начинаещите ще получат базови умения и ще могат да практикуват спорта в местните клубове. Проектът се финансира от Министерството на спорта по национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта.

Всички участници в програмата ще имат възможност да получат един от 20-те билета за демонстративните двубои между легендите в снукъра Джон Хигинс и Марк Уилямс, които ше повторят епичния финал от Световното първенство по снукър в София и Пловдив на 20 и 21 ноември тази година.

По време на "Избери Снукъра 2" ще бъде създаден "Снукър на колела", който ще позволи на младежите да надникнат в снукър клубовете по един нетрадиционен и атрактивен начин.

Кампанията ще приключи с "Уикенд на отворените врати" в снукър клубовете, членове на българска снукър федерация. Младежите ще получат възможност безплатно да играят на масите, да участват в турнир за аматьори и да се запознаят с местните турнири и график на тренировките. Целта на дейността е трайно мотивиране и ангажиране на младежите в спортни дейности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови