Легендата на снукъра Джими Уайт: Джъд Тръмп може да стане световен шампион

OFFNews 11 април 2017 в 13:45 3762 0

„Световното първенство по снукър ще се излъчва ексклузивно в ефира на Евроспорт от 15 април до 1 май и ще срещне най-големите таланти в този велик спорт,, сред които Рони О‘Съливан, Марк Селби и Джъд Тръмп. Евроспорт ще покаже над 135 часа от Световното първенство по всички свои канали и платформи, както и над 800 часа пряко излъчване през цялата 2017 г.

Специално за OFFNews медията предостави прогнозите за турнира на Джими Уайт. Уникален образ, 6 пъти втори на Световно първенство. Известен е като Шампионът на народа. Сега коментира най-интересните турнири в снукъра за Евроспорт. Очаквайте и други ексклузивни новини и интервюта от световния гигант, предоставени за OFFNews.

- Джими, какво очаквате от световното първенство по снукър тази година?

- Това е 40-ата годишнина на турнира в Крусибъл Тийтър, която е кулминацията на нашите участия. Ще участват много играчи и всички те имат реални шансове да го спечелят. Има много фаворити като Рони О'Съливан, Джъд Тръмп и Марк Селби, които определено могат да триумфират.

- Кои са състезателите, с които трябва да се внимава на Световното първенство?

- Има толкова много играчи, които не са печелили първенството, Джъд Тръмп например. Освен него и много добри китайци, с които определено трябва да се внимава.

Каква е разликата между този турнир и другите надпревари през сезона?

- Това е Световно първенство. Във всеки един спорт това е топ събитието за всички. Всеки иска да е световен шампион.

- Какво е усещането да играете в Крусибъл?

- Няма друго такова място. На моменти е доста трудно, когато има две маси в залата. Публиката аплодира другата маса, точно в момента, в който се готвиш за удар. Това е разсейващо, но пък точно това е уникалното в турнира, атмосферата е страхотна въпреки всичко.

- Изненадан ли сте, че Джъд Тръмп все още не е печелил Световното първенство?

- Ами, все пак аз съм на 54 години и все още не съм го спечелил. Разполагам с големи качества, но концентрацията и някои други компоненти са ми попречили да постигна успех. Все пак това не е бокс или футбол, годините в спорта са повече, играеш, докато очите ти все още могат да функционират.

- Кой е любимият Ви спомен от турнира?

- Определено когато направих 147 точки в Крусибъл.

- Смятате ли, че Световно първенство по снукър може да се сравнява с други спортни събития?

- Това кулминационното събитие за нас. Въпреки че имат други три турнира от Големия шлем, любимият турнир на тенисистите е "Уимбълдън". Лекоатлетите обичат Олимпийските игри. Нормално е, световното е топ турнира при нас. Всеки, който гледа и следи снукъра, винаги свързва събитието със страхотни истории и драматични срещи. Но драмата при нас не е като при другите спортове, тук не можеш да викаш, трябва да контролираш емоциите си.

- Утре четете специалното интервю на Нийл Робъртсън 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови