Фу взе азиатската битка в Гуанджоу

OFFNEWS 02 ноември 2016 в 13:59 2923 0

Марко Фу спечели с 6:3 фрейма срещу Дин Дзинхюей в очакваната с огромен интерес азиатска битка от първия кръг на дебютния турнир по снукър в Гуанджоу China Championship.

Двамата играха пред пълна зала, като феновете бяха привлечени да видят двубоя между двамата най-добри играчи на Хонг Конг и Китай. Фу, който все още не е в най-добрата си форма, започна много силно и с брейкове от 74 и 83 точки дръпна с 3:0 фрейма. Дин се върна в мача преди почивката и намали с 1:3.

След паузата Фу увеличи преднината си на 5:3. Деветият фрейм се реши по черната топка, като и двамата имаха своите шансове. Дзюнхуей пропиля много възможности да се задържи в мача и в крайна сметка остави черната топка на входа на джоба, след което се призна за победен.

"Хубава победа. Дин е много опасен съперник, но беше подложен под напрежение, защото в Китай всички очакват много от него. Жребият беше благосклонен към мен, защото най-добрата възможност да победиш Дин е именно в първи кръг. Обикновено той повишава представянето си с напредване на турнира", коментира Фу след мача.

Не липсваха изненади и в другите срещи от първи кръг. Али Картър победи с 6:4 фрейма един от намиращите се в добра форма през сезона играчи - Джъд Тръмп.

За 1/4-финалите се класира световният номер 1 Марк Селби, който само преди два дни триумфира на International Championship в Дачин. Веселяка от Лестър победи с 6:2 фрейма Антъни Макгил. В следващия кръг Селби ще мери сили с Марк Алън, който надделя над Рики Уолдън с 6:4 части.

Напред продължават също Стюърт Бингам, победил с 6:2 фрейма Лианг Уенбо и Шон Мърфи, който се справи с 6:4 над Джо Пери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови