Google се подигра с хората, които вярват, че Земята е плоска

OFFNews 02 юни 2018 в 10:41 12445 1

Google се подигра с хората, мислещи че Земята е плоска, разказва Indy100.

В Google Translate излиза, че изразът „Вярвам, че Земята е плоска“, преведен от английски на френски, дава резултат „Аз съм луд“.

Има много хора, които смятат, че планетата ни е плоска и че всяко доказателство за противното е лъжа. Техните убеждения са определени като крайна теория на конспирацията, тъй като те смятат, че няколко правителства и НАСА работят заедно, за да държат широката общественост в заблуда.

Вярващите, че Земята е плоска, станаха обект на внимание и по друга причина. По-рано този месец те обявиха, че смятат, че Австралия не съществува.

Във вече изтрита публикация във Facebook един от лидерите на движението Шели Флорид написа:

„Австралия не съществува. Всички неща, които наричате „доказателства“, са всъщност добре измислени лъжи и документи, създадени от водещите правителства на света. А вашите австралийски приятели? Те всички са актьори и компютърно създадени личности, част от заговора. Ако мислите, че някога сте били в Австралия, ужасно грешите. Пилотите също участват в заговора. Самолетите не прелитат на Австралия, а над острови, които са наблизо - или в някои случаи в части от Южна Америка, изчистили са пространството и са наели актьори, които да играят истински австралийци“.

Друго, в което тези хора вярват и което също предизвика възмущението на обществото, е, че гравитацията не съществува, а единствената реална притегляща сила е електромагнетизмът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови