Жителка на "Ботунец" за ромите: Не сме расисти, но искаме да живеем спокойно

ОFFNews 03 юни 2016 в 19:54 6122 4

Снимка БГНЕС

Полиция в "Ботунец".

Двама души - мъж и жена, са задържани от полицията заради побоя в столичния квартал "Ботунец", съобщи директорът на Пето столично РПУ, комисар Николай Василев цитиран от "Дарик".

МВР издирва още 6 души, свързани с побоя във вторник, при който пострада и 13-годишно дете, а 8 души са в болница.

До боя се стигнало, след като ромско семейство празнувало излизането на сина си от затвора. По някое време през нощта съседите им направили забележка за силната музика, което довело до агресивна реакция от страна на ромите.

Преди да се стигне до скандала, хората сигнализирали в полицията за силната музика няколко пъти, но без резултат.

И тази вечер в "Ботунец" ще има протест, като полицейското присъствие е засилено.

Една от участничките в протеста заяви пред "Дарик", че не са расисти, но искат справедливост и тези кавги да престанат.

"Тези семейства, които са дошли тук наскоро, са наематели, и всяка вечер не може да се спи от тях. Един от ромите обаче излязъл от затвора и са празнували. Хората са отишли и съвсем нормално са им направили забележка да намалят малко музиката. След забележката, която им е била направена, те са налетели на бой, хванали са едната жена, включили се мъжете и са я повалили на земята. Едно от децата се е разпищяло, че бият бащата, хванали са детето и са го влачили по стълбите. То е пищяло и е молело да оставят баща му на мира. На другия ден разбрахме какво се е случило. Дошли са две-три коли роми, извадили са бухалки и са налетели да ги бият. Затова всички тук се събрахме", каза жената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

04.06 2016 в 00:35

““““.....И да, сигурно някой "призрак" броди из форума...“““““

Мдааааа...този “призрак“ вече прави сайта НАИСТИНА ....ОФФ-LINE.....ама това си е САМО за сметка на собственика на сайта, точно в най-активните вечерни часове сайта 100% е неизползваем за социални контакти, и това е много меко казано, защото на практика той много рядко и се отваря......

Тези читатели които искат да се запознаят с нещо логично ще потърсят друг пристан....

12270

2

HristoSliven

03.06 2016 в 22:19

И най-гадното е ,че Професора е прав! А е "гадно" , защото не трябваше да става така ! И защото "демокрацията" в ЕС до преди 15-20 години май не е била това , което е сега! А, може и да е била , ама да не сме го разбирали ние , а и тези в ЕС.
Преди известно време един Човек ми препоръча и изпрати книга - "Княза на този свят". И аз я препоръчвам - май няма "нищо ново под слънцето" .
И да, сигурно някой "призрак" броди из форума. Няколко пъти , след като "цъквам" "+" на коментар , в едновременно с това се отчитат и няколко "-" ! Може и да е ефект от някакво забавяне в комуникацията,ама нещо не ми се връзва.... !