ВМРО: Повече полиция в квартал "Ботунец" постоянно

OFFNews 03 юни 2016 в 15:45 3214 4

Институциите да не прикриват случващото се в ж.к. „Ботунец“ под етикета „битов“ инцидент. Става дума за пореден случай на нагла етническа циганска престъпност, а не за някакъв битов спор.

Това обявиха общинските съветници от ВМРО в София по повод протестите в квартала снощи след скандал между роми и българи. В съобщение до медиите от ВМРО съобщават още: 

Необходими са спешни и постоянни мерки за връщането на сигурността в квартала. Общинските съветници от ВМРО в София настояват за отделяне на повече полицейски сили, които да се на терен в квартала, а и в целия район „Кремиковци“.

Съветниците настояват и за пълна ревизия на ползването на общинските жилища в „Ботунец“ и изгонване на нарушителите от тях. Крайно време е да се промени и наредбата за общинските жилища на територията на Столична община. Според тях трябва да бъдат изгонени недобросъвестни наематели, които не си плащат разходите, съсипват жилищата, преотдават ги под наем или ги ползват за развиване на всякаква криминална дейност.

Проблемът в „Ботунец“ е системен и не е от година или две. Циганите са превърнали блоковете във вертикално гето, средище на криминален контингент и инкубатор за всякакъв род престъпност. С мълчаливото съгласие на общински и държавни институции кварталът се циганизира, се казва още в позицията.

Не малка част от общинския жилищен фонд е буквално превзета от цигани. Още в началото на мандата казах, че в София се създават вертикални гета - в блоковете с общински жилища, дадени на цигани. Когато те дойдат, всички останали добросъвестни обитатели започват да напускат. И в „Люлин“, и в „Дружба“ има такива блокове, казва Карлос Контрера, председател на „Патриоти за София“.

Не е нормално район като „Кремиковци“ да има една патрулка, която да обхожда целия район. Трябват повече служители на реда на терен, а за „Ботунец“ вече е очевидно, че трябва и постоянно полицейско присъствие, допълва Контрера. Той заявява, че е време за действия, а не за обещания. По думите му министър Бъчварова вместо да се чуди как да прави икономии от заплати и осигуровки на полицаи, да предостави на СДВР повече хора и средства за осигуряване на реда и спокойствието в Ботунец и район „Кремиковци“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

2

Red or Dead

03.06 2016 в 17:10

Чакаме бхк и пм да се изкажат по въпроса-ЕнтилигентнУ и кУмпитентно........

А матрЯла е крайно време да иде да се “помоли“ в “правилната“ църква.....в гнездото на осите...ако искаш да не те жилят, не ги убиваш една по една, а просто им унищожаваш гнездото!