Жители от Стара Загора отново на протест заради тежката катастрофа с 3 момичета

OFFNews 04 октомври 2021 в 09:54 1443 0

Снимка Стопкадър

За трети ден жители на Стара Загора излязоха на протест, след като кола удари и рани три момичета на тротоар в събота, съобщава Нова телевизия.

Вчера се стига до напрежение пред сградата на Районната прокуратура. Десетки хора блокираха входа на сградата, докато течеше брифинг за катастрофата. В един момент хората нахлуха вътре. След края на брифинга от ръководството на държавното обвинение излязоха при тях, за да успокоят ситуацията. 

Трите пострадали момичета са в болница. Едно от тях, на 23 години, е тежко ранено и с риск за живота. Единият му крак е ампутиран. Другите две момичета са на 23 и на 27 години и са без опасност за живота. Шофьорът на автомобила е на 18 години, има книжка от 4 месеца. Досега има няколко пътни нарушения. 

Днес недоволните жители са пред сградата на КАТ. 

"От петък насам никой не ме е търсил – нито прокуратура, нито полиция. Дори не знам кой е разследващият полицай. Шофьорът не беше арестуван навреме. Аз бях свидетел на катастрофата, но до момента не съм потърсена. В първите минути след катастрофата шофьорът беше агресивен, тропаше по колата. За момента дъщеря ми е стабилна, днес ще стане ясно какво ще се случи с другия й крак", разказа майката на едно от пострадалите момичета.

Демонстрантите настояват за адекватни наказания и мерки.

Стана ясно, че вчера вечерта в тежка катастрофата отново в Стара Загора е загинал моторист. Шофьорът, ударил моториста, е избягал от местопрестъплението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!