Студентите от ВТУ заплашвани с оръжие да прекъснат окупацията

Николаос-Теодорос Цитиридис 06 ноември 2013 в 16:09 6996 25

Окупираната зала във ВТУ
Окупираната зала във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", Снимка: Дарик

 

Протестиращите студенти от Великотърновския университет са били заплашвани с оръжие от провокатори, съобщиха от окупираната 321-а аудитория.

"С тревога съобщаваме новина от последните минути! Днес, 6.11.2013 г. около 14:30 часа при нас, окупаторите в 321 аудитория на ВТУ, нахлуха неизвестни за нас провокатори, които отправиха директни заплахи към нас. В началото в залата влязоха 3-4 човека и започнаха да обиждат организатора на окупацията Светлин Тачев. След това нахлуха още хора, а „главатарят“ им започна да заплашва присъстващите в това време окупатори: „Ще ви натрошим краката, ще плюете кръв“ и редица други заплахи. По-стряскащото обаче е, че другият от окупиращите студенти Иво Иванов е видял на колана на провокатора закачен пистолет, който той е държал с ръка с готовност да го извади на момента. След категоричният отказ на двамата окупатори да освободят залата и опитите да успокоят духовете, провокаторът хвана бутилка с вода и я захвърли по недоволните студенти. Заплаши, че ще се върнат отново следващото междучасие", разказаха за OFFNews студентите окупатори във ВТУ.

На помощ са се притекли техни колеги, които са били в друга част на ВУЗ-а, за да се избегне по-сериозен конфликт.

Неизвестният провокатор е открит на автобусната спирка пред Ректората.

"Ние смятаме, че това е груба провокация към нас и призоваваме ръководството на ВТУ да вземе спешни мерки. Отново категорично заявяваме, че такива заплахи срещу нас няма да подействат и окупацията на 321 аудитория няма да падне. Не мислим, че провокацията е от страна на университета, а идва от външни среди. Вярваме, че съответните органи ще подходят професионално към инцидента и няма да бъде допуснат нов такъв.

Благодарим и за бързата реакция на зам. ректорът доц. Петко Петков.", казаха още от "ранобудните студенти" от ВТУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!