Quantcast

Студентите от ВТУ заплашвани с оръжие да прекъснат окупацията

Николаос-Теодорос Цитиридис Последна промяна на 06 ноември 2013 в 16:09 6259 25

Окупираната зала във ВТУ
Окупираната зала във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", Снимка: Дарик

 

Протестиращите студенти от Великотърновския университет са били заплашвани с оръжие от провокатори, съобщиха от окупираната 321-а аудитория.

"С тревога съобщаваме новина от последните минути! Днес, 6.11.2013 г. около 14:30 часа при нас, окупаторите в 321 аудитория на ВТУ, нахлуха неизвестни за нас провокатори, които отправиха директни заплахи към нас. В началото в залата влязоха 3-4 човека и започнаха да обиждат организатора на окупацията Светлин Тачев. След това нахлуха още хора, а „главатарят“ им започна да заплашва присъстващите в това време окупатори: „Ще ви натрошим краката, ще плюете кръв“ и редица други заплахи. По-стряскащото обаче е, че другият от окупиращите студенти Иво Иванов е видял на колана на провокатора закачен пистолет, който той е държал с ръка с готовност да го извади на момента. След категоричният отказ на двамата окупатори да освободят залата и опитите да успокоят духовете, провокаторът хвана бутилка с вода и я захвърли по недоволните студенти. Заплаши, че ще се върнат отново следващото междучасие", разказаха за OFFNews студентите окупатори във ВТУ.

На помощ са се притекли техни колеги, които са били в друга част на ВУЗ-а, за да се избегне по-сериозен конфликт.

Неизвестният провокатор е открит на автобусната спирка пред Ректората.

"Ние смятаме, че това е груба провокация към нас и призоваваме ръководството на ВТУ да вземе спешни мерки. Отново категорично заявяваме, че такива заплахи срещу нас няма да подействат и окупацията на 321 аудитория няма да падне. Не мислим, че провокацията е от страна на университета, а идва от външни среди. Вярваме, че съответните органи ще подходят професионално към инцидента и няма да бъде допуснат нов такъв.

Благодарим и за бързата реакция на зам. ректорът доц. Петко Петков.", казаха още от "ранобудните студенти" от ВТУ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2013 в 01:44

Недейте така. Балкански е с нежна душа, завишени количества женски хормони и се чувства застрашен да не се зарази с педерастия, понеже такива са традициите в партия в която членува. Бъзкайте си го полека, ама чак пък тотална изолация - ще се хвърли утре от кея в Бургас да се удави от разочарование и да ми тежи на съвестта... питайте го днес с каква рокля е, какъв гланц за устни ползва и такива неща - действат му успокоително.

06.11 2013 в 22:35

Момчета и момичета, не се поддавайте на заплахи и "убеждения", вие сте в правото си да искате . И нас са ни заплашвали преди 24 години, но все още сме живи, и сме тук да ви подкрепяме. Свършете това, което ние не успяхме. Благодарни сме и ви подкрепяме.

06.11 2013 в 22:23

Ей, ФАКТологическа грешко, що не си коментираш в "Дума", ами замърсяваш пространството тук? О, да, на теб ти плащат на пост. Колко стотинки заработи днес?

06.11 2013 в 22:12

http://avtorski.pogled.info/article/49417/Koi-studenti-mogat-da-preboryat-oligarhiyata

06.11 2013 в 21:34

За да се знае кои кои, гледаите това
https://www.youtube.com/watch?v=v5-FgCrtaoo

06.11 2013 в 19:45

да, да, да+++++++++++++++++++++++++++++++++

06.11 2013 в 19:44

отивай в блиц, тъкмо е за теб

06.11 2013 в 19:35

Хайде да отсвирим този професор. Да престанем да му отговаряме и да му се връзваме.

06.11 2013 в 19:08

Стига вече пърформанси и спектакли! Трябват вече твърди действия! Комунистите няма да сдадат властта с бездействие, те по природа са терористи и не разбират от интелектуални демонстрации- вече над 4 месеца само безмълвие от тяхна страна! Ескалацията на напрежението и бруталността на бандитите няма да уплашат гражданите да отстояват решително и до край своята достойна позиция. ПРАВИТЕЛСТВО ПОДКРЕПЯНО ОТ ЮМРУЦИТЕ, ОРЪЖИЯТА И ЗАПЛАХИТЕ НА МУТРИ, ИЗПРАВЕНО СРЕЩУ ПОРИВА НА СТУДЕНТИТЕ НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ! #occupyПарламента #occupySU #ostavka #оставка #ДАНСwithme #occupyUNWE #occupyNATFA

06.11 2013 в 18:58

"еми народа е тъп и аз с него"
Хе-хе, така казваше и един друг човек, а пък виж какво стана с него... :)