Quantcast

Ранобудните студенти: Ще бъдем коректив на всяко следващо правителство

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2013 в 18:08 1728 7

Логото на Ранобудните студенти
Логото на Ранобудните студенти

 

Протестът ни е срещу ежедневно демонстрирания от политиците цинизъм, задкулисие и липса на чуваемост. Това се посочва в декларация на Националния щаб на Ранобудните студенти, прочетена в 17 ч. на 5 ноември. Публикуваме пълния й текст:

ДЕКЛАРАЦИЯ

на Националния щаб на Ранобудните студенти

Ние, Ранобудните студенти, сме обединени от убеждението, че държавата ни се намира в тежка политическа и още по-тежка ценностна криза. Обединени сме от възмущението си, предизвикано от липсата на морал и политическата безотговорност на народните представители. Протестът ни е срещу ежедневно демонстрирания от политиците цинизъм, задкулисие и липса на чуваемост. Смятаме, че настоящото правителство, олицетворява всички тези недъзи на българския политически и обществен живот. 42-то Народно събрание на Република България е изчерпано откъм легитимност, щом повече от четири месеца народните представители се крият от народа зад тежки метални ограждения.

Затова настояваме тези народни представители да проявят достойнство и отговорност пред своите избиратели чрез:

1. Оставка на правителството на Пламен Орешарски

2. Разпускане на 42-то Народно събрание

С настоящите си действия ние градим бъдещето. Създаваме една постоянно разширяваща се общност от млади и решителни хора, която ще бъде коректив на всяко следващо правителство и на всяко следващо Народно събрание, независимо от неговия състав. Убедени сме, че е назрял моментът да се проведе широк публичен дебат за нов обществен договор.

Гарантираме, че след изпълнението на гореспоменатите искания, ние ще продължим да реагираме на всяко политическо действие или бездействие, което влиза в разрез с разбиранията ни за политически морал и отговорност. Ще продължим да работим за разширяването на критичната маса в българското общество.

Пред всяко следващо Народно събрание на Република България ние ще настояваме за:

1. Отговорна държавна политика спрямо образователния модел, който да стимулира и изисква изграждането на независими и критично мислещи личности, а не на апатични изпълнители.

2. Изграждане на съвременни и независими държавни институции, работещи в полза на обществото, а не обслужващи частни, олигархични или партийни интереси;

3. Създаване на адекватни дългосрочни стратегии за развитие на всички сфери от обществения живот и приемственост в прилагането им;

4. Допускане до висши държавни длъжности само на доказали се професионалисти, чиито действия да се ръководят единствено от интересите на суверена;

5. Прекратяване на системната практика медиите да се използват за партийна пропаганда и конструиране на псевдо реалност.

6. Съобразяване с нормите за МОРАЛ и ОТГОВОРНОСТ.

Ние, Ранобудните студенти, сме убедени, че се борим за бъдещето на нашето поколение и ще продължим да го правим дори и част от това поколение да не осъзнава важността на историческия момент, в който се намираме. Ние призоваваме всички български граждани да застанат рамо до рамо с нас, за да помогнем на България!

Национален щаб на Ранобудните студентите от Софийски университет „Св, Климент Охридски“, Великотърновски университет „Св. Кирил и Методий“, Нов Български университет, НАТФИЗ, УНСС, Пловдивски университет, Технически университет – София, Национална художествена академия, Национална музикална академиа, Медицински университет – София, УАСГ, Бургаски свободен университет, Русенски университет, Икономически университет - Варна, Лесотехнически университет

София, 05.11.2013

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.11 2013 в 19:57

Не, продавам ти приятелска ръка. Дон'т шуут зе месинджър!

05.11 2013 в 19:46

Не ги слушай Гавриле-главо проста.Само да ме върнат на власт ще видиш как ще цъфнат да ми лижат т...ките.

05.11 2013 в 19:43

Това не е ли простащина?

05.11 2013 в 18:53

Еееех, бай Ганю, някой ден ако решиш да се бесиш, моля те да ми се обадиш да ти ритна столчето. Проиател в унжда ес поснафа.

05.11 2013 в 18:41

Политическата дейност във ВУЗ е забранена от закона. Тези призиви тук са съставомерни на деянието "подстрекателство към незаконосъобразни действия", къщо влизат и в квалификацията "помагачество".

05.11 2013 в 18:20

Евала, момчета и момичета!
Вие сте нашата надежда.
Вие сте бъдещето на България.
С такава младеж като активните ранобудни студенти мога да бъда убеден, че България никога повече няма да повтори грешката на вечния преход.
Бъдете все така коректив и смело напред да смъкнем тези кръвопийци и да възстановим правовата държава за да изградим една истинска демокрация - такава каквато я има в държави като Германия, Холандия, Франция, за да може следващите поколения да не изтичат навън. 1/4 от българското население напусна пределите на родината ни заради тези боклуци, които от години насам си подхвърлят топката и рушат основите на държавата за да могат да крадат все по-нагло и по-безскруполно и безнаказано.
Никога повече диктатура на мафията на ченгетата от апарата на КГБ/ДС в страна с многовековна история като милата ни Родина - България! Вън руския поробител-император! България изповядва европейски ценности, а не северно-азиатски такива.

05.11 2013 в 18:16

Много ясно! Ако не вие, кой?! Да сте живи и здрави! Ние сме с вас!