Стотици на протест в Харманли, поискаха оставки в Агенцията за бежанците

OFFNews 20 ноември 2016 в 20:10 6012 4

Снимка БГНЕС

Над 500 души излязоха на протест в Харманли, за да поискат закриването на бежанския лагер в града и преместването му на границата. 

Протестиращите настояха още за оставка на директора на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова и на временния директор на регистрационно-приемателния център в Харманли Димитър Захариев.

Демонстрантите искат още до затварянето на бежанския лагер той да бъде поставен под карантина, а на настанените в него мигранти да се извърши медицински скрининг. 

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки обяви, че в лагера се прикрива здравният статус на настанените и други тежки проблеми.

Протестиращите заплашиха с гражданско неподчинение, ако исканията им не бъдат изпълнени в срок от три дни.

От началото на годината официално са регистрирани 64 случая на краста в бежанския лагер. По-рано стана ясно, че в момента в Пловдив е лекуван и мигрант от лагера в Харманли, който е болен от малария.

Здравният министър в оставка Петър Москов разпореди в лагера да се направят извънредни прегледи.

Протест срещи нелегалните мигранти се проведе и във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10352

2

munchо

21.11 2016 в 01:41

"България над всичко" и после "Бежанците вън". Всичко е казано в тези два лозунга.
Първият е взаимстван от нацисткия лозунг "Германия над всичко". Означава, че животните които го изповядват нямат ценностна система. Само животинско чувство за защита на опиканата си територия. Това животинско чувство за тях е над човешките чувства като състрадание, гостоприемство, толерантност, спазване на законите и цивилизоваността.
Вторият лозунг "Бежанците вън" е еманация на безчовечността и действително показва, че изповядващите го "патриоти" са животни. И тия животни, издигащи лозунг "Бежанците вън" се пишат за християни и защитници на християнството...