Стотици на марша за европейско правосъдие, десетина контри пробваха да попречат на протеста (снимки)

OFFNews 05 октомври 2017 в 20:34 11280 3

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

Над 500 души се включиха тази вечер в "Марша за европейско правосъдие" в центъра на София, организиран от Инициатива "Правосъдие за всеки" и коалицията от граждански групи и неправителствени организации "За да остане природа".

Демонстрантите се събраха пред Съдебната палата, преминаха край Министерски съвет и Президентството и завършиха марша си пред Народното събрание.

Тук сме, за да покажем, че не сме съгласни да живеем в пленена държава. Пленена от мафията и олигархията. И обслужваща само техните сделки и интереси! Всеки ден крадат от нас - свобода, права, пари, перспектива, чест, морал, обявиха протестиращите.

Те са категорични, че "най-спорната личност в новия състав на ВСС стана негов представляващ - човекът, който де факто ще го ръководи: Боян Магдалинчев."

Парламентът се е превърнал в гумен печат на българската олигархия, чието статукво се крепи през съдебната власт, каза на "Марша за европейско правосъдие" лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

От своя страна председателят на „Да, България!“ Христо Иванов заяви, че колективната воля, която стои зад новия състав на ВСС, е отново да няма реформи.

Край Съдебната палата се появиха и десетина контрапротестиращи, които полицията бързо успя да отдели от "Марша за европейско правосъдие".

Контрите обиждаха протестиращите и издигнаха плакати със следните послания:

Снимки: Сергей Антонов / OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!