Само 25 таксита стигнаха до "Невски", катаджии спират останалите

OFFNews 20 ноември 2013 в 12:35 2383 4

Само 25 таксита стигнаха до
Само 25 таксита стигнаха до "Александър Невски" за протеста на 20 ноември. Снимка: OFFNews

 

Само 25 таксиметрови автомобила са успели да стигнат до сборния пункт за протеста на таксиметровите шофьори - храм-паметник "Александър Невски", предаде репортер на OFFNews.

Останалите - дошли от Пловдив и Сливен - са спирани от катаджии, преди да успеят да стигнат центъра на София.

По план протестът трябваше да започне пред "Александър Невски" в 12 ч.

Таксиметровите шофьори се обявява срещу намерението на транспортното ведомство да задължи таксиметровите водачи да плащат патентен данък. Таксиметровите шофьори са недоволни и заради неуспешните преговори, които водят с ресорното министерство от средата на октомври. Те настояват за корекции в Закона за автомобилните превози.

На 1 ноември няколко браншови организации изпратиха исканията си до Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). Сред тях са: облекчения в изискванията за годините на таксиметровите автомобилите;  отпадане на задължителния жълт цвят за такситата; въвеждане на минимална цена на таксиметровия превоз; увеличаване валидността на разрешителните за таксиметрови шофьори на 36 месеца; отпадане минималната възраст от 21 г. за водачите на таксита; въвеждане на изискване за средно образование на шофьорите; позволяване на такситата да се движат в лентите за автобуси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови