Протестите през деня: В София творци даряват кръв, в страната блокират пътища

OFFNews 29 юни 2013 в 16:52 3888 15

Кирил Маричков Снимка: bTV
Кирил Маричков Снимка: bTV

Хора на изкуството и спорта се събраха пред Народното събрание днес за нестандартна форма на протест срещу правителството.

 

Те проведоха акция по кръводаряване с призив да не се пролее кръв по време на продължаващите повече от две седмици протести.

"Реших да участвам, въпреки че заради кръвното ми не е добре за мен, защото два пъти ми се случи да бъда в провинцията тези дни и разбрах до каква степен хората са манипулирани. Те са твърдо убедени, че на тези протести има по 2-3000 души на тези протести и се радват на това, че протестите били големи. Казвам им, че трябва да слагат поне по една нула. Манипулацията е повсеместна. Телевизията се уплаши от призивите на кафевия Волен Сидеров. И двата пъти чух нещо, което беше казано така, зад гърба ми, но се чува: "С кръв сме взели властта, с кръв ще я дадем". Ето даваме. Даваме кръв на тея, за да си ходят, за да не си я вземат по техния начин - с насилие по улиците. Нищо не могат да направят. Не може да се говори, че ако това правителство паднело, щял да настъпи някакъв хаос. Да, те могат да предизвикат хаос, не могат да управляват. Даваме кръв, за да си отиде това правителство, за да се гласува нов Избирателен кодекс, мажоритарен", коментира Кирил Маричков пред bTV.

 

Пловдив и Габрово

В същото време в Пловдив протестиращи блокираха движението на влакове на Централната гара в Пловдив. Хората застанаха на релсите, за да спрат влаковете.

Полицаи обградиха сградата на гарата, за да не допуснат напрежение и провокации.

До промени на разписанието не се стигна, съобщава bTV.

В знак на протест срещу правителството габровци затвориха пътя към Шипка. Едночасовият протест премина мирно. Образувалите се колони от автомобили бяха пропускани поетапно.

„ Не сме гневни, че се спира движението. Напротив - ще го спрем за цял живот ако трябва. Искаме субсидиите да се върнат и всички да отидат в затвора- Бойко Борисов, Цветан Цветанов и това правителство", категоричен е Мартин Демирев.

Нели Василева от Габрово добави, че иска нови хора в политиката, млади хора, които нямат политическо минало.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!