Протестиращи оставиха ''почетните оставки'' на Борисов и Гешев до сарая на Доган, за него - баница, да разпределя порции

Александра Маркарян 22 август 2020 в 13:23 5532 1

Снимка БНР/Даниела Костадинова

Протестиращи край лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган оставиха до оградата на имота две "почетни оставки" - на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Днес те проведоха в парка "Росенец" "Догансарай бийч фестивал", съобщава БНР.

За Доган пък бе оставена баница – символ на властта, чиито "парчета" разпределя той.

Организаторите на акцията имаха и още един подарък – книгата на Стефан Цвайг „Между власт и морал рядко има връзка“.

Актове, че част от постройките в т. нар. летни сараи на Ахмед Доган са незаконни, са разлепени на сградите в парк „Росенец“. Само няколко сгради там имат строителни документи. Останалите са издигнати без разрешение за строеж, без инвестиционни проекти и съгласуване с контролните органи. Ако няма възражения, те трябва да бъдат съборени.

В разлепените актове е посочено, че строителят на обектите е „неизвестен“. Част от тях са издигнати в имоти на „Хермес Солар“, а други – в държавни парцели. Едната двуетажна постройка е вдигната на плажната ивица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

1

nrb

22.08 2020 в 14:15

Публично известната като "Доган сарай" постройка се води официално като "сграда водна спортна база". За нея, както и за външния басейн, има издадено разрешение за строеж от 2014 г. (разрешението за строеж №П-38/30.06.2014 г.). Правителството на Пламен Орешарски е деветдесет и второто правителство на Република България, управлява страната до 6 август 2014 г. ---- ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ Участници 1. Възложителят на строежа . 2. Главният архитект на общината, респективно района, който издава разрешението за строеж. ---- арх. Веселина Илиева от екипа на екскмета Йоан Костадинов (партия БСП), вдигната в длъжност – главен архитект , Юли 2009. !!!.!.!