Протест пред президентството: ДА на Украйна - НЕ на Радев (видео)

OFFNews 05 октомври 2022 в 21:24 6845 10

Протест

Снимка БГНЕС

Според демонстрантите Радев води прокремълска, антибългарска, антиукраинска и антиевропейска политика

Граждани се събраха тази вечер на протест пред президентството под наслов "ДА на Украйна – НЕ на Радев!".

Протестът беше организиран от гражданско движение БОЕЦ.

Демонстрантите се обявиха за присъединяваното на Украйна към НАТО и осъдиха "позорното решение на президента Радев да не подпише декларацията на своите европейски колеги в подкрепа на заявката и желанието на Украйна за членство в НАТО".

Според тях Румен Радев води "прокремълска, антибългарска, антиукраинска и антиевропейска политика".

Пред събралите се демонстранти говори и българският доброволец в чуждестранния легион на ВСУ Иван Калчев-Глиги.

От нас се иска да потърсим обединение на всички демократични сили, да сме заедно обединени на следващите избори, да не се поддаваме на ГЕРБерските опорки, да издържим това, което изглежда като позиционна война, да не се поддаваме на провокациите на врага, призова Иван Калчев-Глиги.

Протестиращите издигнаха плакати с надписи "Да - Украйна в НАТО и ЕС", "Радев е поZор", "Тук не е Москва", "Спрете Путин, спрете войната".

Съпроводен от скандирания "Тук не е Москва" и "Радев - вън!" лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев изрисува със спрей на тротоара пред Президентството знака Z и го зачеркна с червена боя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

999

10

Името на профила

11.10 2022 в 11:11

Единствената истинска критика е антибългарската политика и прокремълска такава, но това е лъжа, президентът е натовски генерал не руски, в най-лошят случай всеобщ продажник, а за антиукраинска и антиевропейска такава браво ако я имаше, но тя не съществува.

България доста угодничи на Украйна и на т.н европейски съюз дори във собствен ущърб, ние не си гледаме интереса, такива като заветният "Глиги" са за затвора, с какво право отива като наемник в чужда държава и ше държи сметка на българите, че не го подкрепяли? И да същото важи и за други ужким "доброволци" и въобще няма значение за или против Русия ще воюват, след като са граждани на РБ, а България не е във война то тогава те там работа нямат.

Лично аз не мога да разбера причината за протеста като извадим гражданите на УК от него, прилича на платено събитие, или използват наивни и млади хора които имат желание да се покажат за някаква кауза.

625

9

1215

07.10 2022 в 21:21

Тук се е изсипала цялата русофилистична биомаса зачислена към сайта.

-5489

8

Платените продажници пак са се събрали да действат против интересите на България. Не мислещи, не разбиращи, невежи.

345

7

Джендо Джедев

06.10 2022 в 08:57

Интересно ушанките на Копейкин къде са. Или не са могли да намерят нафта за автобусите? :D

1780

4

Р А Д Е В ???? Х У Й Л О

2550

2

alfakentavur

05.10 2022 в 22:17

Не се научихте, че в имащите право на глас са и всички емигрирали в чужбина, които все още имат гражданство. Над 1 млн., а може би и около 1,5 млн. Общо са над 2млн.

1257

1

ЦСКАр

05.10 2022 в 21:45

Хора, изборите са фалшифицирани. Според мин. съвет който в момента е на подчинение на пРеzидента 6.5млн имат право на глас. Обаче се оказва че населението ни е малко над 6.5млн. Когато извадят 1.4млн деца и непълнолетни какво излиза? Ето защо мафията пищеше против Рашков. Ето защо и смениха всички в ЦИК. На предишните избори и Бойко тиквата и Карадъйь ореваха света че "техни хора" били репресирани от полицията. А сега някой да чу нещо??? Съобщиха за няколко показни акции за са ги пуснат по телевизията докато най-нагло са излъгали всички! Боклуци мръсни!!!