Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Прокуратурата с второ обвинение срещу Петното

OFFNews 05 март 2014 в 11:06 3842 1

Бисер Миланов - Петното

Снимка Сергей Антонов

Бисер Миланов - Петното

Софийската районна прокуратура ще протестира определението на Софийския районен съд, който вчера измени мярката за неотклонение "задържане под стража" и пусна под гаранция обвинения в закана за убийство Бисер Миланов - Петното.

СРП внесе и втори обвинителен акт срещу Миланов в Районния съд.

Обвинението е по чл. 162, ал. от Наказателния кодекс за подбуждане към насилие и омраза на база раса и ако Миланов бъде осъден, той може да бъде глобен с 5000 до 10 000 лева и да лежи в затвора от 1 до 4 години.

Обвинението е повдигнато заради това, че на 2 ноември 2013 година към 16 ч. Миланов е участвал като съучастник и помагач и умишлено е улеснил извършването на престъпление. Тогава той е шофирал автомобил, от който по мегафон Цветан Йорданов Бонев е подбуждал към насилие и омраза, основани на расов признак, се казва в съобщението на прокуратурата.

"Така не могат да продължават тези неща, време е да се събудим! Ето ги черните, които виждате! През нощта е било извършено тежко криминално престъпление срещу младо момиче от български произход, което е намушкано от лице от такъв произход. Ето тия черните, които виждате! Това нещо не може да продължава така! Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните! Трябва да се разправяме с тия черните!”, е казал той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!