Ще ти отрежа бавно и мъчително главата, казал Петното на жена от протеста

OFFNews 18 януари 2014 в 16:05 10886 8

Бисер Миланов - Петното остава в ареста. Снимка: Булфото
Бисер Миланов - Петното остава в ареста. Снимка: Булфото

Бисер Миланов - Петното остава в ареста, реши Софийският районен съд.

Решението бе взето след отлагане на заседанието на СРС с един час, след като адвокатът на Миланов обясни, че не се бил запознал с материалите по делото.

Бисер Миланов е обвинен в закана за убийство, отправена към Боряна Георгиева в градинката до парламента по време на протест на 6 юли 2013 г. Боряна е била заобиколена на тъмно място от Миланов и неговите хора. Той заявил: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата". Заплашил, че могат да я отвлекат и да я направят проститутка, каза прокурорът по делото Даниела Димитрова. Според показанията на свидетелите, мъж от групата на Миланов й казал, че има опасност за живота на дъщеря й.

Събраните доказателства по делото включват свидетелски показания на Боряна Георгиева, Андриана Момчева, Светозар Филипов, Светослав Николов и Филип Филипов, които описват поведението на Петното като агресивно, арогантно и нападателно.

Изготвена е съдебна психиатрична експертиза, с която се установява, че Боряна Георгиева е психически здрава, осъзнала е заканата за убийство и е обезпокоена за живота си. 

Съдебното минало на обвиняемия съдържа множество присъди, описани на 6 страници.

Миланов беше арестуван по време на протест пред парламента на 15 януари, на който провокираше хората с обиди. След ареста главният прокурор Сотир Цацаров изиска всички преписки, касаещи действията на Петното на територията на цялата страна.

Арестът му бе предшестван и от друг скандал - репортаж на bTV показа, че Петното и 15 негови приятели са окупирали къща в София, като отказвали да плащат договорения наем и да напуснат. Собственичката Анжелика Шварц се оплака и от заплахи, които Миланов й отправил.

Час преди първоначално определения час, 13.30 ч., 20-ина души от Националното обединение „Свобода” се събраха пред Софийския районен съд в очакване на появата на Бисер Миланов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!