Правосъдие за всеки с нов протест срещу Гешев: Време е за гняв и промяна

OFFNews 25 септември 2019 в 06:38 5520 1

Пореден марш срещу избора на единствения номиниран за главен прокурор Иван Гешев ще се проведе днес пред парламента. 

Той е организиран от "Правосъдие за всеки", началото му е от 18 часа, а призивът към гражданите е "Време е за свобода и гняв, време е за промяна!". От организацията внесоха в края на юли предложение за промяна за процедурата за главен прокурор, за да има повече номинации на  кандидати. 

Висшият съдебен съвет обяви 24.10 за окончателна дата за избора на нов главен прокурор. Тази седмица започват изслушванията на единствения кандидат. Ние също искаме да бъдем чути, но понеже не ни канят да си зададем въпросите вътре, ще ги зададем навън. Пращат ни мутри, пращат ни ръгбисти, футболни фенове, за да ни респектират, но не успяват, защото свободата трудно може да бъде смачкана. Започнаха да свалят от ефир авторитетни журналисти, да арестуват фоторепортери, за да заглушат словото, но пак не успяха, защото словото е сила!, твърдят от "Правосъдие за всеки". 

От организацията уточняват, че не искат оставки на политици, а депутатите да разгледат предложението за изменение на Закона за съдебната власт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови