Правосъдие за всеки: Най-важната дата е 4 април

OFFNews 21 януари 2021 в 21:11 1952 0

Снимка FB/ Правосъдие за всеки

Тема на протеста на инициатива "Правосъдие за всеки", който по традиция се провежда всяка сряда пред Съдебната палата, тази вечер бяха предстоящите парламентарни избори.

"Най-важната дата за тази година е четвърти април", заяви адв. Петромир Кънчев. Той призова протестиращите да се включат като наблюдатели в изборите секции.

Кънчев допълни още: "Нека всички бъдат активни, а тези избори да бъдат наша лична кауза."

"Това са най-важните избори за последните 30 години. Те са сравними само с тези през 1991 г. и 1997 г.", каза адвокат Росен Рашков.

Той коментира и предложението за видеонаблюдение в изборните секции: "Ако изборите са прозрачни, няма от какво да ги е страх".

Рашков е на мнение, че нито едно от направените предложения за изборите тази година - сред които видеонаблюдението и гласуването по пощата - не противоречат на кодекса за добри изборни практики на Венецианската комисия.

"Изборите са важни, но не позволявайте да Ви наложат изкуствени разделителни линии." - заяви от своя страна адв. Велислав Величков.

Величков призова демонстрантите да подкрепят организирания в събота протест пред руското посолство, както и неделния, който отбелязва 200 дни от началото на протестите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови